Industri­tekniska

Vill du bli svetsare? Då ska du läsa på vår inriktning Svetsteknik.

Du får lära dig att svetsa och även om andra former av sammanfogningar. Det industri­tekniska yrkesområdet förändras snabbt. Därför förbereds du även för fortsatt utveckling genom träning av din förmåga till att lösa problem och att upptäcka nya sätt att skapa och möta förändringar.

Utbildningen hjälper dig att själv granska och utvärdera det egna arbetet när det gäller kvalitets- och säkerhetskrav.

Du kommer också att få träna upp din sociala förmåga och förståelse för vikten av samverkan för industriell produktion. Det kommer att förbättra din förmåga att ta initiativ i grupp, vara lyhörd, arbeta självständigt och kunna använda fackspråk.

En del av ­utbildningen gör du ute på ett företag i form av minst 15 veckors praktik. Där får du både erfarenhet av att arbeta praktiskt, samt bra möjlighet att ta del av en arbetsgemenskap och skapa kontakter.

Vill du läsa in grundläggande högskolekompetens (svenska 2 och 3 och engelska 6) så är det möjligt hos oss.

Inriktningar

Svets

Inriktningen svetsteknik ska ge kunskaper om och handlag med olika svetstekniker, plåtbearbetning och tillhörande arbetsmoment. Inriktningen kan leda till arbete som svetsare i många olika yrken där svetsning är efterfrågad. Det kan även leda till arbete som godkänd, internationell svetsare.

Poängplan:

Framtidsgymnasiet huvudkontor - Östra Hamngatan 13 - 411 10 Göteborg - Kontakta oss