Teknik­programmet

Är du intresserad av teknik, men har inte riktigt bestämt dig ännu för vad du vill bli? Kanske vill du gå vidare till högskolan? Då är Teknik­programmet ett bra val. Hos oss kan du läsa inriktningen Design och produktutveckling.

Här får du en bredare syn på yrken som har med teknik att göra och studerar i en miljö som är ”som på jobbet”.

Du lär dig sådant som hjälper dig när du ska studera vidare, främst teknik- och naturvetenskap, men även inom andra områden.

Utbildningen handlar om teknik och teknisk utveckling. Den hjälper dig förstå teknikens roll i samspelet mellan människa och natur, särskilt när det gäller hållbar utveckling. Du får veta mer om fysik, kemi och matematik, med fokus på ­tekniska processer.

Här lär du dig förstå hela kedjan när det gäller utveckling av teknik i ett hållbart samhälle, genom att se sambanden mellan olika processer. Teknikutveckling innebär att analysera behov, utveckla en idé, designa, konstruera, producera, använda, sälja och återvinna.

Utbildningen bygger på ett etiskt och ansvarsfullt förhållningsätt till teknik. Du får lära dig att ifrågasätta, tänka kreativt och ta initiativ. Eftersom utveckling av teknik ofta sker i projektform, får du lära dig om projektarbete och träna på att arbeta i projekt, både enskilt och i grupp.

Inriktningar

Design och produktutveckling

Här lär du dig mer om design och produktutveckling, främst datorstyrd design och konstruktion. I ­utbildningen ingår designprocess och designmetodik.

Poängplan:

Framtidsgymnasiet huvudkontor - Östra Hamngatan 13 - 411 10 Göteborg - Kontakta oss