VVS- och fastighet

Vill du bli exempelvis fastighetstekniker eller fastighetsskötare? Då är du välkommen till oss!

stockholmPå vår skola har vi inriktningen Fastighet och det innebär att du får veta mer om installation, felsökning, reparation, drift och underhåll. Du lär dig också om förvaltning av fastigheter, ­tekniska anläggningar och system. Du tränar reglerteknik, hur man optimerar energi och lär dig att tänka mer systematiskt.

Du kommer att bli mer medveten om miljön, samt kunna omsätta i praktiken dina nya kunskaper om miljö, ekologi och användning av resurser.

Du kommer också att få träna upp din sociala förmåga och känsla för service, eftersom många yrken omfattar kontakter med entreprenörer, beställare och kunder. Det kommer att göra det enklare för dig att ha kontakt och samarbeta med andra.

Utbildningen hjälper dig att själv granska och utvärdera det egna arbetet när det gäller kvalitets- och säkerhetskrav.

En del av ­utbildningen gör du ute på ett företag i form av minst 15 veckors praktik. Där får du både erfarenhet av att arbeta praktiskt, samt bra möjlighet att ta del av en arbetsgemenskap och skapa kontakter.

Vill du läsa in grundläggande högskolekompetens (svenska 2 och 3 och engelska 6) så är det möjligt hos oss.

Inriktningar

Fastighet

Du lär dig mer om service, drift och underhåll, både inne och ute. Du lär dig om uppbyggnad av system i energi­tekniska anläggningar. Du får också veta mer om funktioner hos system med tillhörande komponenter. Dessutom får du ­utbildning i den ­tekniska dokumentation som används i yrket. Efter ­utbildningen kan du jobba som fastighetstekniker eller fastighetsskötare.

Poängplan:

Framtidsgymnasiet huvudkontor - Östra Hamngatan 13 - 411 10 Göteborg - Kontakta oss