Kristianstad

Välkommen till Framtids­gymnasiet i Kristianstad!

Framtids­gymnasiet - vill du veta mer - kristianstad

Hej! Jag heter Bo Berntsson och är rektor på Framtids­gymnasiet i Kristianstad. Vi är en etablerad skola som startade 2008 och ligger nära centrum.

Vi undervisar i ljusa och fräscha klassrum men framförallt i våra verkstäder. Vi har två verkstäder för personbilsmekaniker, en stor bygghall för elever på Bygg- och anläggnings­programmet samt ett eget övningsområde för manövrering av lastbilar. Alla verkstäder är utrustade med moderna verktyg.

Vi äter lunch i matsalen där allt lagas på plats, och vi har en alldeles egen trafikskola där alla elever erbjuds att ta körkort. Beroende på inriktning kan man också ta truckkort, maskinförarbevis, lastbilskort och YKB – yrkeskompetensbevis.

Vi är en ganska liten skola med 215 elever. Lärarna har tid för alla sina elever och vi har individanpassade scheman. Varje år genomför vi någon kul aktivitet för att alla ska lära känna varandra och för att nya elever ska komma in i gänget.

Vi har ett nära samarbete med många företag i Kristianstad och den arbetsplatsförlagda ­utbildningen är en viktig del av ­programmen här. Då får du komma ut till en arbetsplats och känna hur det är att jobba på riktigt. Det är ju det som är målet med din ­utbildning!

Läs om våra ­program och annat nertill!

Välkommen till oss!

Rektor Bo

Framtids­gymnasiet - vill du veta mer - kristianstad

Läs om våra ­program och annat nertill!

Välkommen till oss!

Schoolsoft:
Klicka här!

Klagomålshantering

Framtidsgymnasiet huvudkontor - Östra Hamngatan 13 - 411 10 Göteborg - Kontakta oss