Bygg- och anläggning

Vi utbildar framtidens entreprenörer! Det finns alltid behov av kompetent personal inom Bygg- och anläggningsbranschen eftersom deras verksamheter spelar en viktig roll i samhället.

I yrkes­programmet Bygg- och anläggning kommer du inte endast att utbilda dig till exempelvis snickare utan även till en entreprenör, grunderna för skapandet och drivandet av eget företag läggs här.

Hos oss får du med hjälp av förstklassiga byggnadslärare med alla kunskaper du behöver för att direkt efter ­gymnasiet arbeta inom byggbranschen som snickare eller entreprenör.

Utbildningen är framtagen i samråd med branschen. Du som elev kommer därför att gå en modern ­utbildning som erbjuder det senaste inom bygg- och anläggning och du kommer att få lära dig det som branschen vill att du ska kunna!

En mycket viktig del av Bygg- och anläggnings­programmet är arbetsplatsförlagt lärande, APL/praktik. På denna praktiska del av din gymnasiala yrkes­utbildning får du under minst 15 veckor prova på att utöva ditt kommande yrke på en arbetsplats.

Under din tid hos oss kan du räkna med en rolig och lärorik skoltid med både lagarbete och självständiga initiativ. Du kommer att få ansvar över större projekt som exempelvis mindre husbyggen.

Du kan börja jobba direkt efter ­utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Inriktningar

Måleri: Inredningsdesigner

göteborgVår nya inriktning måleri med inriktning mot inredningsdesign är något för dig med stor kreativitet. Efter ­utbildningen kan du jobba som konsult till mäklare, arbeta med homestyling, byggnadsritare, eller varför inte starta eget.

Husbyggnad

Här lär du dig om nybyggnation, renovering och ombyggnation av bostäder och lokaler, samt av broar och andra anläggningskonstruktioner.

Poängplan:

Framtidsgymnasiet huvudkontor - Östra Hamngatan 13 - 411 10 Göteborg - Kontakta oss