Fordon och transport

Detta är för dig som har ett intresse för teknik och vill meka med bilar och andra fordon. Programmet passar också dig som drömmer om att arbeta med fordon i ett serviceyrke och hellre vill sitta bakom ratten än stå böjd över motorhuven.

Hos oss får du hjälp av fordonslärare som ständigt uppdaterar sig om branschens utveckling och ser till att den senaste teknologin alltid finns tillgänglig för eleven.

Beroende på om du väljer inriktningen Personbil eller Transport får du på det här yrkes­programmet kunskaper om olika fordons ­tekniska uppbyggnad eller om hur du på ett säkert sätt hanterar och kör transporter.

Du kommer att öva praktiskt med hjälp av det modernaste och senaste inom motorteknologin och övningsköra med moderna lastbilar tillsammans med förstklassiga pedagoger.

Eftersom den ­tekniska utvecklingen bara blir mer specialiserad, hjälper ­utbildningen dig också när det gäller din egen vidareutveckling.

En mycket viktig del av Fordons- och transport­programmet är arbetsplatsförlagt lärande, APL/praktik. På denna praktiska del av din gymnasiala yrkes­utbildning får du under minst 15 veckor prova på att utöva ditt kommande yrke på en arbetsplats.

Framtids­gymnasiet - vill du veta mer - kristianstad

Om du vill vidareutbilda dig efter Fordons- och transport­programmet kan du läsa in högskolebehörighet. Med denna behörighet kan du sedan söka dig vidare till yrkeshögskola, universitet eller högskola.

 Välj ­programmet som får Sverige att rulla!

Inriktningar

Transport: Reseledare

Vår nya fördjupning mot reseledare passar dig som är nyfiken, utåtriktad och som tycker om att jobba med människor. Efter din ­utbildning här kan du till exempel ta enklare jobb på en resebyrå, ett hotell eller flygplats, eller varför inte utbilda dig vidare.

Godshantering

På vår nya inriktning godshantering riktar vi in oss på lagerarbete och terminalarbete. Det är två områden som är ett säkert kort för att få ett jobb direkt efter ­gymnasiet. Det ingår både b-körkort och truckkort i ­utbildningen.

Transport: Bil- och reservdelsförsäljare

Vår inriktning mot transport med fördjupning som bil- och reservdelsförsäljare passar dig som är mer intresserad av försäljning av bilar än att meka med dem. Du lär dig grundläggande fordonsmekanik, men också om maskinritning, elsäkerhet, service och försäljning.

Transport

Här lär du dig trafikkunskap, transportsystem och logistik, så att du exempelvis kan bli yrkesförare.

Personbil

Här får du kunskaper inom diagnostik, reparation och service av lätta fordon. Inriktningen kan ge dig jobb som personbilsmekaniker.

Poängplan:

Framtidsgymnasiet huvudkontor - Östra Hamngatan 13 - 411 10 Göteborg - Kontakta oss