Handels­programmet

Vill du jobba med försäljning, utställningar eller mässor? Då passar Handels­programmet på Framtids­gymnasiet i Linköping dig!

Säljare är ett utåtriktat arbete där man har många kontakter med människor. För att bli en skicklig säljare behöver man ha sinne för affärer, gilla att jobba mot mål men också vara bra på att känna av andra människors behov och önskemål. Det här tränar vi på i vår ­utbildning!

En del av ­utbildningen gör du ute på ett företag i form av minst 15 veckors praktik. Där får du erfarenhet av att jobba praktiskt, samt bra möjlighet att ta del av en arbetsgemenskap och skapa kontakter på vad som med stor sannolikhet blir din framtida arbetsplats.

Inriktningar

Utställning och försäljning

För att kunna sälja något behöver man ha kunskap både om det man säljer men också om vad kunderna behöver. På vår fördjupning får du kunskaper om hur man blir en bra säljare i butik – hur man snabbt skapar en relation med kunderna och hjälper dem hitta rätt. Du får också lära dig hur jobbet som företagssäljare fungerar, där du säljer varor och tjänster direkt till företag.

En del av din ­utbildning hos oss handlar också om mässor och events. Du får viktig kunskap om hur man tar fram idéer och gör en snygg utställningsmonter där säljarna har bättre förutsättningar att sälja sina produkter och tjänster.

Poängplan:

Framtidsgymnasiet huvudkontor - Östra Hamngatan 13 - 411 10 Göteborg - Kontakta oss