Industri­tekniska

Vill du jobba tillsammans med något av regionenens expansiva företag? Då ska du satsa på det Industri­tekniska ­programmet. Det är stor efterfrågan på både svetsare och maskinoperatörer.

På Framtids­gymnasiet utgår vi från dina intressen och idéer för att du på ett intressant sätt ska lära dig hur man utvecklar och producerar en produkt.

I verkstaden har vi roligt. Du lär dig svetsa eller köra datorstyrda svarvar och fräsar som ett proffs. Dina idéer blir verklighet.

 

Under delar av din ­utbildning kommer du att vara ute på ett företag och hjälpa dem med deras produktion. Då lär du dig massor, och får bra kontakter som med stor sannolikhet ger dig jobb efter skolan.

 

 

Vi erbjuder inriktningarna Svetsteknik samt Produkt- och maskinteknik.

Välkommen till oss!

Inriktningar

Svets

Inriktningen svetsteknik ska ge kunskaper om och handlag med olika svetstekniker, plåtbearbetning och tillhörande arbetsmoment. Inriktningen kan leda till arbete som svetsare i många olika yrken där svetsning är efterfrågad. Det kan även leda till arbete som godkänd, internationell svetsare.

Produkt och maskinteknik

Du lär dig dels att hantera verktyg och industriella utrustningar, dels att hantera och bearbeta visst material. Inriktningen kan leda till arbete som maskinoperatör eller mer produktnära jobb med produktion, design och konstruktion.

Poängplan:

Framtidsgymnasiet huvudkontor - Östra Hamngatan 13 - 411 10 Göteborg - Kontakta oss