Teknik­programmet

Är du intresserad av teknik, men har inte bestämt dig för vad du vill bli? Kanske vill du gå vidare till högskolan? Då är Teknik­programmet ett bra val. Vi erbjuder Informations- och medieteknik samt Produktionsteknik.

Vi har satsat på att göra ett mer praktiskt inriktat teknik­program. Detta för att befästa och göra det lättare att förstå vad du ska använda dina teoretiska kunskaper till och naturligtvis för att du ska få en roligare och mer varierad ­utbildning.

Här får du en bredare syn på yrken som har med teknik att göra och studerar i en miljö som är ”som på jobbet”. Du lär dig sådant som hjälper dig när du ska studera vidare, främst inom teknik- och naturvetenskap, men även inom andra områden.

Genom våra täta kontakter med Linköpings universitet kommer du att vara väl insatt i dina kommande högskolestudier redan på ­gymnasiet.

Utbildningen handlar om teknik och teknisk utveckling. Den hjälper dig förstå teknikens roll i samspelet mellan människa och natur, särskilt när det gäller hållbar utveckling. Du får veta mer om fysik, kemi och matematik, med fokus på ­tekniska processer.

Här lär du dig förstå hela kedjan när det gäller utveckling av teknik i ett hållbart samhälle, genom att se sambanden mellan olika processer. Teknikutveckling innebär att analysera behov, utveckla en idé, designa, konstruera, producera, använda, sälja och återvinna.

Inriktningar

Produktionsteknik

Här får du lära dig om produktion och företagande. Du kommer få kunskaper om automation och hur produktionslinjer styrs samt produktionskunskaper inom olika områden.

Informations- och medieteknik

Här lär du dig om informations-, kommunikations- och medieteknik. Du kommer fördjupa dig inom ämnen som datorkommunikation, ­programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik.

Poängplan:

Framtidsgymnasiet huvudkontor - Östra Hamngatan 13 - 411 10 Göteborg - Kontakta oss