Elevintervju

Jag kom inte in på mitt förstahandsval när jag sökte till ­gymnasiet utan hamnade på Framtids­gymnasiets VVS- och Fastighets­program. Det kändes ändå skönt att komma in på ett yrkes­program och få börja ­gymnasiet eftersom jag inte hade ansträngt mig så mycket i högstadiet. Jag har trivts riktigt bra! Lärarna har varit duktiga och trevliga och klasskompisarna har varit jättebra. Jag är nöjd med mina betyg och har presterat mycket bättre än på högstadiet. I åk 2 var jag på APL på Caverion och lärde mig jättemycket och om en vecka ska jag ut på APL igen. Den här gången ska jag vara ute 9 veckor på Värme och Vatten. Jag hoppas att det blir en bra APL och att den kanske kan leda till ett jobb. Efter studenten vill jag ha jobb och jag kan jobba med vad som helst, men gärna inom VVS. Jag kan tänka mig att vara kvar här i området men skulle också kunna tänka mig att flytta norrut då min släkt kommer från Överkalix. Jag vill i alla fall flytta hemifrån så fort jag får ett jobb. Det känns väldigt skönt att det är så kort tid kvar till studenten och att man äntligen är klar med skolan. Det ska firas med fest!

Michael Dahlberg, VFVVS14

Min bror läste svets på Framtids­gymnasiet och trivdes så jag ville göra likadant. Jag valde VVS-och Fastighets­programmet och upptäckte snart att det var fel ­program för att bli svetsare. Jag provade ett tag och tyckte att det verkade kul med VVS så jag fortsatte. När det var dags att välja inriktning tyckte jag att Kyl- och värmepumpsteknik verkade ännu roligare så jag valde det. Det verkade intressant och man får åka runt mycket i servicebil. Jag har haft det bra på skolan, framförallt lärarna och klassen har varit bra. Det har varit lugnt och lärarna har undervisat roligt och bra. De har vävt in mycket från verkligenheten och hämtat riktiga exempel som de själva har varit med om. Jag är nöjd med betygen jag tar med mig härifrån, de är mycket bättre än från högstadiet. Det ska bli kul att ta studenten men också jobbigt. Nu ska man börja jobba 7.00 istället för 8.30 så på sätt och viss har vi haft sovmorgon i tre år. Efter studenten vet jag inte riktigt vad jag vill göra, men jag vill jobba. Jag kan tänka mig att jobba inom kyla med service men helst vill jag jobba inom militären, eller jobba utomlands som bartender eller kanske personlig tränare. Jag vill träffa många nya människor så ett socialt jobb skulle vara roligt. När jag får jobb ska jag flytta hemifrån och få ta hand om mig själv. Det ser jag verkligen fram emot!

Robin Holm Adolfsen, VFKYL14

Intresse­anmälan

Stad ▼
Skolstart...▼