Saknar du några betyg från grundskolan? Inga problem – du kan gå hos oss ändå.

Framtids­gymnasiet - vill du veta mer - nykopingOm du inte har alla betyg från grundskolan gör det inget. Du kan läsa in de kurser du behöver hos oss. Vi kollar vad du kan inom de ämnen du saknar betyg i och hjälper dig att fylla i det som saknas – så du behöver inte läsa om hela ämnet igen.

Eftersom varje elev är unik gör vi en plan som passar dig, och oftast går det hur bra som helst att läsa grundskolekurser och gymnasiekurser samtidigt. Det innebär att du kan påbörja din yrkes­utbildning direkt och läsa tillsammans med de andra eleverna.

I de flesta fall hinner man klart gymnasie­utbildningen inom loppet av tre år, även om man inte har alla betyg från grundskolan när man börjar. Ibland kan det behövas en eller två terminer till för att bli klar.

Man skrivs då in på ett av introduktions­programmen hos oss och vilket ­program det blir beror på vilka betyg som saknas. Nedan finns beskrivning av de olika ­programmen – men det enklaste är att prata med din SYV eller kontakta oss så berättar vi vad som gäller för just dig!

>> PROGRAMINRIKTAT INDIVIDUELLT VAL (IMPRO)
>> YRKESINTRODUKTION (IMYRK)