VVS- och fastighet

Vill du bli VVS- eller kylmontör?
Hos oss kan du läsa inriktningarna VVS-teknik eller Kyl- och värmepumpsteknik.

VVS- och fastighets­programmet är inriktat mot installation, service och underhåll av energi­tekniska anläggningar och system i fastigheter. Samtidigt ligger fokus på mötet med andra människor i yrkesutövningen Efter ­utbildningen ska det vara möjligt att direkt påbörja en yrkesbana eller fortsätta studera inom yrkeshögskola.

Inriktningar

Kyl- och värmepumpsteknik

Här får du veta mer om installation, service, drift och underhåll av olika anläggningar; till exempel isbanor, kyl- och frysdiskar, samt värmepumpar. Du kommer att lära dig om optimering av energi och du kommer att utveckla ditt systemtänkande. Här lär du dig även mer om miljö och säkerhet – särskilt när det gäller hantering av köldmedier. Kan leda till jobb som exempelvis kylmontör.

VVS-teknik

Du får mer kunskaper i installation, service och underhåll av till exempel system för värme- och sanitet. Du lär dig att bygga system med givna funktioner och enligt gällande installationsregler och bygglagstiftning. Detta kan leda till jobb som exempelvis montör inom VVS. Vår skola är utnämnd till förstklassig skola vilket innebär att du kan avlägga svetsdelen av branschprovet hos oss under din ­gymnasietid. Vi utbildar dig även i Säker Vatten.

 

Poängplan:

Framtidsgymnasiet huvudkontor - Östra Hamngatan 13 - 411 10 Göteborg - Kontakta oss