Kristianstad

På Framtidsgymnasiet Kristianstad undervisar vi i ljusa klassrum, och framför allt ute i våra verkstäder. Vi har en verkstad för maskin- och lastbilstekniker, en verkstad för personbilsmekaniker, och en stor bygghall för våra elever på Bygg- och anläggnings- programmet. Vi har även en helt egen lokal för målare.

Vi äter lunch i matsalen där allt lagas på plats, och vi har en alldeles egen trafikskola där alla elever erbjuds att ta körkort. Beroende på inriktning kan man också ta truckkort, maskinförarbevis, lastbilskort och YKB – yrkeskompetensbevis.

Vi är en ganska liten skola, 170 elever, med små undervisningsgrupper och klasser. Lärarna har tid för alla sina elever och vi har individanpassade scheman. Varje år genomför vi någon kul aktivitet för att alla ska lära känna varandra och för att nya elever ska komma in i gänget.

Vi har ett nära samarbete med många företag i Kristianstad och den arbetsplatsförlagda utbildningen är en viktig del av programmen här. Då får du komma ut till en arbetsplats och känna hur det är att jobba på riktigt. Det är ju det som är målet med din tid hos oss!

Läs mer +

Våra program