El- och energi

Vill du bli elektriker eller varför inte elingenjör? Då är El- och energi­programmet något för dig. Hos oss kan du välja mellan inriktningarna Elteknik och Energiteknik.

Du lär dig om produktion, installation, distribution och automation av el-, energi- och vattensystem som är viktig för samhället. Du får också en hel del praktisk träning.

Säkerhet är alltid viktigt i arbetet och speciellt inom el och energi. Därför får du bra kunskaper om både svenska och internationella bestämmelser och regler.

Du kommer att träna på allt från planering och val av material och verktyg till att dokumentera och utvärdera arbetsprocessen. Det är viktigt att du lär dig gå systematiskt till väga för att lösa ett problem.

En del av ­utbildningen gör du ute på ett företag i form av minst 15 veckors praktik. Där får du både erfarenhet av att jobba praktiskt, samt bra möjlighet att ta del av en arbetsgemenskap och skapa kontakter.

På energiinriktningen får du lära dig om framtidens miljösmarta lösningar. Här har du möjlighet att läsa ämnena som krävs för att börja på ett ingenjörs­program direkt efter ­gymnasiet eller om du vill jobba med ex. bergvärme eller luftvärmepumpar.

Varmt välkommen till oss!

Inriktningar

Energiteknik

Här lär du dig specialiserade funktioner för att genomföra drift, underhåll och service inom energi-, miljö- och vattenteknik samt inom processbaserade branscher. Detta kan leda till jobb som exempelvis driftoperatör eller energitekniker.

Elteknik

Här lär du dig installera, underhålla och reparera elanläggningar, distributionsnät, larm, samt TV- och datanät. Inriktningen kan leda till yrken som elektriker inom installation eller eldistribution. Andra möjliga yrken är till exempel hisstekniker, larmtekniker, etc.

Poängplan:

Framtidsgymnasiet huvudkontor - Östra Hamngatan 13 - 411 10 Göteborg - Kontakta oss