Läs om vår hantering av Covid-19.

Handel och service

Inriktningen passar dig som vill arbeta med inköp, försäljning och marknadsföring. Service och kommunikation är en central del av utbildningen samtidigt som du lär dig förstå försäljning, inköp och varuflöden, service, ekonomiuppföljning och företagande. Du utvecklar dina kunskaper inom handel, service och administration både i butik och på webb. I utbildningen kan du också välja att fördjupa dig inom marknadsföring.

Efter studenten kan du jobba bland annat som butikssäljare eller företagssäljare.

Elever som pluggar

Handels- och administrationsprogrammet

Handels- och administrationsprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmet kommer du ha egenskaper för att kunna tackla handelsyrken, som exempelvis: säljare, inköpare och butiksledare. Utbildningen är utformad för att utveckla dina kunskaper om handel och administration, där service och kommunikation är en central del av utbildningen. En viktig del av utbildningen är att förstå försäljning, inköp och varuflöden, service, ekonomiuppföljning och företagande.