Karosseri och lackering

Karosseri och lackering (Billackerare)

Har du ett intresse för bilar och skulle tycka det var roligt att jobba med service och underhåll? Som billackerare får du arbeta i en fordonsverkstad och kan välja att specialisera dig på det du tycker är roligt.

Utbildningen ger dig kunskap om lackering av fordon och reparation av karosserier. Karossen är bilens utsida eller skelett som håller ihop bilen. Det är ett brett program där du får lära dig att vara serviceinriktad, bli van att arbeta i fordonsverkstad och inte minst att arbeta med händerna. Fordons- och transportbranschen utvecklas hela tiden och kommer att ge dig många spännande möjligheter i arbetslivet.

Efter studenten kan du bland annat arbeta som billackerare eller
bilskadereparatör. Om du vill plugga vidare på högskola eller universitet kan du välja att läsa kurser som ger dig grundläggande högskolebehörighet. De kurserna är valbara inom ramen för ditt individuella val.

 

Elev som putsar upp lacken på en bil

Vill du läsa Karosseri och lackering på Framtidsgymnasiet?

Vi erbjuder Karosseri och lackering på vårt gymnasium i Malmö. Gör en intresseanmälan nedan så skickar vi påminnelser inför öppna hus och andra aktiviteter som händer på skolan.

Intresseanmälan Malmö

Fordon- och transportprogrammet

Vill du bli lastbilschaufför, personbilsmekaniker, eller jobba på lager och godsterminaler? På fordon- och transportprogrammet får du en yrkesexamen och kan börja jobba direkt.

Här på Framtidsgymnasiet kommer du att arbeta på riktigt. Under din utbildning hos oss kommer du jobba mycket i våra stora verkstäder. Vi varvar teoretisk undervisning med praktisk och ingen skoldag är den andra lik.

De kunskaper du får i skolan, prövar du sedan på din praktikplats, så kallad APL, arbetsplatsförlagt lärande. Det är ute i verkligheten som man lär sig mest och du får dessutom erfarenhet av en riktig arbetsplats. Många av våra elever får jobb på sina APL-platser.

Framtida yrken

Billackerare
Bilskadereparatör
Skadebilsmontör

Sökkod

FTKAR