Programinriktat val

Programinriktat val (IMV)

Saknar du vissa betyg från grundskolan och vill läsa ett yrkesprogram? Då kanske programinriktat val (IMV) kan passa dig. För att gå här behöver du ha godkänt i svenska eller svenska som andraspråk, matematik eller engelska och fyra andra ämnen, totalt sex olika.

Du kommer att läsa ungefär samma program som de som redan är behöriga till gymnasiet. Under ditt första år läser du klart de ämnena från grundskolan som du behöver för att bli behörig. Vi hjälper dig utifrån din nivå, och bestämmer tillsammans med dig hur vi lägger upp din utbildning. Våra lärare finns alltid där och stöttar dig.

Ansökningskod: IMV

 

Vill du läsa Programinriktat val på Framtidsgymnasiet?

Vi erbjuder Programinriktat val på våra gymnasium i Göteborg, Malmö och Nyköping. Gör en intresseanmälan till den skola du vill veta mer om så skickar vi påminnelser inför öppna hus och andra aktiviteter som händer på skolan.

Intresseanmälan Göteborg

Intresseanmälan Malmö

Intresseanmälan Nyköping

Filmen finns på följande språk:
Introduktionsprogrammen på Arabiska
Introduktionsprogrammen på Persiska
Introduktionsprogrammen på Somaliska

Introduktionsprogram

Saknar du några betyg från grundskolan? Inga problem, du kan gå hos oss ändå.

Om du inte har alla betyg från grundskolan gör det inget. Du kan läsa in de kurser du behöver hos oss. Vi kollar vad du kan inom de ämnen du saknar betyg i och hjälper dig att fylla i det som saknas, så du behöver inte läsa om hela ämnet igen.

Eftersom varje elev är unik gör vi en plan som passar just dig. Du börjar din yrkesutbildning direkt och blandar kurser från grundskolan med kurser från gymnasiet. Många går klart gymnasiet på tre år även om man inte har alla betygen från början, men ibland kan det behövas en termin eller två extra. Det är inga problem, vi hjälper dig hitta det sätt som fungerar bäst för dig.