Yrkesintroduktion

Yrkesintroduktion (IMY)

Vill du läsa ett yrkesprogram men har inte alla betyg som behövs? Då kanske yrkesintroduktion passar dig. Under utbildningen läser du tillsammans med andra elever på ett yrkesprogram, samtidigt som du läser de kurser från grundskolan som du saknar. Alla är olika och därför bestämmer vi tillsammans med dig hur din utbildning ska läggas upp. Utbildningen är för dig som vill komma in på ett yrkesprogram, eller få ett jobb så fort som möjligt.

 

2-årig industriutbildning med inriktning CNC

Här lär du dig att köra manuella och datorstyrda svarvar och fräsar. Du förbereds för ett arbete inom industrin, men framförallt har vi roligt. Efter gymnasiet kan du jobba som maskinoperatör på en industri med både manuella och styrda svarvar och fräsar. Utbildningen är på två år och innehåller bara yrkeskurser på gymnasienivå.

 

3-årig industriutbildning med inriktning svets

Här varvar du gymnasiets yrkeskurser med studier i grundskoleämnen eller gymnasiegemensamma kurser. Målet är att du antingen ska bli behörig till ett nationellt yrkesprogram eller skaffa dig kunskaper för att kunna etablera dig på arbetsmarknaden. Utbildningen ska ge dig kunskaper om och handlag med olika svetstekniker, samt bredare kunskap om produktion och industri.

 

Vill du läsa Yrkesintroduktion på Framtidsgymnasiet?

Vi erbjuder Yrkesintroduktion på vårt gymnasium i Nyköping. Gör en intresseanmälan nedan så skickar vi påminnelser inför öppna hus och andra aktiviteter som händer på skolan.

Intresseanmälan Nyköping

Filmen finns på följande språk:
Introduktionsprogrammen på Arabiska
Introduktionsprogrammen på Persiska
Introduktionsprogrammen på Somaliska

Introduktionsprogram

Saknar du några betyg från grundskolan? Inga problem, du kan gå hos oss ändå.

Om du inte har alla betyg från grundskolan gör det inget. Du kan läsa in de kurser du behöver hos oss. Vi kollar vad du kan inom de ämnen du saknar betyg i och hjälper dig att fylla i det som saknas, så du behöver inte läsa om hela ämnet igen.

Eftersom varje elev är unik gör vi en plan som passar just dig. Du börjar din yrkesutbildning direkt och blandar kurser från grundskolan med kurser från gymnasiet. Många går klart gymnasiet på tre år även om man inte har alla betygen från början, men ibland kan det behövas en termin eller två extra. Det är inga problem, vi hjälper dig hitta det sätt som fungerar bäst för dig.