Framtidsgymnasiet ♥︎ Praktiska Gymnasiet

Vi blir ett!

Vi byter namn till Praktiska Gymnasiet Göteborg Gamlestaden

Hösten 2022 byter vi namn till Praktiska Gymnasiet Göteborg Gamlestaden och blir en del av gemenskapen på Praktiska Gymnasiet. Det innebär att du som tänkt söka till utbildningar på Framtidsgymnasiet Göteborg ska söka till Praktiska Gymnasiet Göteborg Gamlestaden istället. Vi kommer i samband med namnbytet även att flytta till helt nya lokaler på Rullaregatan 6 i Gamlestaden, SKF:s tidigare fabrikslokaler. Våra nya lokaler står klara hösten 2023, tills dess befinner vi oss i våra nuvarande lokaler på Andra Långgatan 15. Från hösten 2022 kommer det alltså att finnas två Praktiska Gymnasiet i Göteborg, Praktiska Gamlestaden och Praktiska Majorna.

Praktiska Göteborg
Gamlestaden

Våra program

Vi byter namn till Praktiska Gymnasiet Göteborg Gamlestaden! Har du tänkt söka till utbildningar på Framtidsgymnasiet Göteborg ska du istället söka till Praktiska Gymnasiet Göteborg Gamlestaden.

Framtidsgymnasiet ♥︎ Praktiska Gymnasiet

2022

Öppet hus

Det kan vara svårt att veta vad man ska välja i gymnasievalet, ett sätt att ta reda om vår skola eller utbildning passar dig är att komma och besöka oss på öppet hus. Kom in och hälsa på, kanske kommer du vara en av oss till hösten så hjärtligt välkommen in!


Praktik i Europa

Med utbytesprogrammet Erasmus+ kan du som elev göra din praktik utomlands på företag i Italien, Spanien, Frankrike och Tyskland. Praktiken är oftast tre veckor och du lär dig mycket om dig själv och ditt jobb.

Erasmus+
Utveckling

En unik möjlighet att utvecklas inom ditt yrke

Erfarenhet

Kom ut i världen och få nya erfarenheter

Intresseanmälan

Är du är nyfiken på vår skola? Vill du komma och hälsa på eller se till att inte missa några av våra öppna hus eller event? Gör då en intresseanmälan så ser vi till att hålla dig uppdaterad om vad som händer på vår skola.

Nyheter

Hej! När nåt kul eller viktigt händer kan du läsa om det här i nyhetsflödet.

21 december, kl 07.58

Fotboll ska få fler elever att prioritera skolan

Kan fotboll bidra till ökad studiemotivation och högre måluppfyllelse hos gymnasieelever? Det ska Framtidsgymnasiet i Göteborg testa. Den 9 december...

Läs mer

7 juni, kl 07.57

Jotham om Elteknik

  Jotham läser inriktningen Elteknik hos oss på Framtidsgymnasiet Göteborg. Han är nöjd med sitt program och berättar att han...

Läs mer

17 maj, kl 07.57

Elias om El- och energiprogrammet

  Elias går andra året på El- och energiprogrammet hos oss på Framtidsgymnasiet Göteborg. Han läser till elektriker och ser...

Läs mer
Se alla nyheter