Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Digitalt öppet hus

Vi såg framemot att träffa dig nu till våren. Eftersom det just nu inte går att komma till skolan och hälsa på oss vill vi gärna träffa dig digitalt istället. På den här sidan har vi samlat information som om vår skola och om gymnasievalet.

Missade du livesändningen?

Den 19 maj hade vi ett Digitalt öppet hus med livestream från skolan via vår facebooksida för att ge dig en bild av hur det är att gå på Framtidsgymnasiet. Klicka här för att se sändningen i efterhand!

Har du en fråga?

Vi finns självklart här om du fortfarande har frågor kring ditt gymnasieval eller hur det är att gå på skolan. Det är bara att ringa, smsa eller mejla oss, på 031 – 704 17 73 eller marie.cervin@framtidsgymnasiet.se

Hoppas vi ses!
Marie Cervin, rektor.

Innehåll på sidan

Industritekniska programmet
VVS- och fastighetsprogrammet
El- och energiprogrammet
Livesändning
Se dig om i våra lokaler!
Yrkesprogram och Introduktionsprogram
Viktiga datum
Snacka med SYV
Vill du börja hos oss?

Industritekniska programmet

På Industritekniska programmet läser du inriktningen Svetsteknik som ger dig kunskaper om olika svetstekniker, plåtbearbetning och tillhörande arbetsmoment. I verkstaden har vi roligt och dina idéer blir till verklighet. Efter gymnasiet kan du jobba som svetsare, ett yrke där det finns många jobb.

Abdalla om Svetsteknik

Jag fick lära mig mycket under åren här, både i skolan och på min APL-plats. Om du vill lära dig ett yrke är det en väldigt bra skola för dig!

VVS- och fastighetsprogrammet

Hos oss läser du inriktningen Fastighet där du får lära dig mer om drift och underhåll, både inomhus och utomhus, och uppbyggnad av system i energitekniska anläggningar. Efter gymnasiet kan du jobba som fastighetstekniker eller fastighetsskötare.

El- och energiprogrammet

Vill du bli elektriker eller varför inte elingenjör? Då ska du läsa Elteknik hos oss! Här kommer du lära dig hur man installerar elanläggningar och eldistributionsnät och hur man bygger ett datanät. Efter gymnasiet kan du till exempel jobba som elektriker, hisstekniker eller larmtekniker.

Livesändning

Den 19 maj klockan 14:00 sände vi live på Facebook, som ett digitalt öppet hus.

Klicka på knappen nedan för att komma till livesändningen!

Se dig om i våra lokaler!

Just nu kan du inte besöka oss, men du kan kolla in våra lokaler ändå, via vår 3D tour. Klicka på länken nedan för att gå runt själv. Så snart vi kan ta emot elever igen är du självklart välkommen att besöka oss men tills dess, kolla in här.

Yrkesprogram och Introduktionsprogram

På Framtidsgymnasiet har vi både yrkesprogram och introduktionsprogram. På ett yrkesprogram lär du dig ett yrke och kan börja jobba efter gymnasiet. Ett introduktionsprogram är till för dig som inte har alla betyg som behövs från grundskolan.

Yrkesprogram

Ett yrkesprogram betyder att du i första hand lär dig ett yrke som du kan börja jobba med direkt efter studenten. Du behöver alltså inte läsa vidare för att kunna få ett jobb.

Introduktionsprogram

Har du inte alla betyg som behövs kan du börja gymnasiet ändå, på ett så kallat introduktionsprogram. Det finns många olika varianter, men alla utgår från vad du redan kan, så att du inte behöver läsa om hela ämnen igen. Efter introduktionsprogrammet kan du läsa ett vanligt gymnasieprogram.

Viktiga datum

Här hittar du viktiga datum för gymnasievalet i Göteborg

Ansökningsperioden öppnar: 10 december 2019

Ansökningsperioden stänger: 3 februari 2020

Preliminärt antagningsbesked: 16 april 2020

Omvalsperioden börjar: 16 april 2020

Omvalsperioden slutar: 1 juni 2020

Slutgiltiga antagningsbeskedet: 25 juni 2020

Sista svarsdag: 9 juli 2020

Reservantagning: 5 augusti 2020 – 3 september 2020

Snacka med SYV

Har du frågor om ditt gymnasieval? Snacka med SYV är en gratistjänst från AcadeMedia där du kan prata med en SYV via chatt, telefon eller videosamtal.

Vill du börja hos oss?

Den 16 april öppnar omvalet i Göteborg. Fram till den första juni kan du nu göra ändringar i ditt gymnaseival. I omvalet kan du lägga till val, ta bort val eller ändra i rangordningen av dina val. Du kan alltså göra en helt ny ansökan om du vill och ändå ha samma chanser som de som sökte till utbildningen redan i första ansökningsperioden.

Hur ändrar man sitt val?

För att ändra ditt gymnasieval i omvalet behöver du prata med en studie- och yrkesvägledare (SYV). Det finns på de flesta grundskolor. Det är SYV:en som hjälper dig att ändra ditt val.