Med anledning av covid-19 finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Öppet Hus

Digitalt

Digitalt öppet hus

Välkommen till vårt digitala öppna hus! På den här sidan har vi samlat nyttig information om vår skola, så att du ska kunna lära känna oss, även om du inte har möjlighet att besöka oss. Se dig om i lokalerna med hjälp av vår 3D-tur, lär känna rektorn och personalen samt läs intervjuer med våra elever där de berättar om skolan och sina utbildningar.

Har du en fråga?

Vi finns självklart här om du har frågor kring ditt gymnasieval eller hur det är att gå på skolan. Det är bara att ringa, smsa eller mejla oss, på 031 – 704 17 73 eller marie.cervin@framtidsgymnasiet.se
Hoppas vi ses!
Marie Cervin, rektor.

Innehåll på sidan

Våra program | Livesändning | Se dig om i våra lokaler! | Intresseanmälan | Yrkesprogram och Introduktionsprogram | Elevintervjuer | Viktiga datum | Vill du börja hos oss?

Yrkesprogram

Industritekniska programmet

Med inriktningen Svetsteknik får du kunskaper om olika svetstekniker, plåtbearbetning och tillhörande arbetsmoment. I verkstaden har vi roligt och dina idéer blir till verklighet. Efter gymnasiet kan du jobba som svetsare, ett yrke där det finns många jobb.

VVS och fastighetsprogrammet

På inriktningen Fastighet får du lära dig mer om drift och underhåll, både inomhus och utomhus, och uppbyggnad av system i energitekniska anläggningar. Efter gymnasiet kan du jobba som fastighetstekniker eller fastighetsskötare.

El och energiprogrammet

Om du läser Elteknik hos oss kommer du få lära dig hur man installerar elanläggningar och eldistributionsnät samt hur man bygger ett datanät. Efter gymnasiet kan du till exempel jobba som elektriker, hisstekniker eller larmtekniker.

Alla våra program

Livesändning

I våras sände vi live på Facebook, som ett digitalt öppet hus.

Klicka på knappen nedan för att komma till livesändningen!

Se dig om i våra lokaler!

Besök Framtidsgymnasiet Göteborg via vår 3D tour! Kolla på videon eller klicka på knappen nedan för att gå runt själv. Varmt välkommen på en digital rundtur hos oss!

Gå runt själv

Gör en intresseanmälan

Yrkesprogram och Introduktionsprogram

På Framtidsgymnasiet har vi både yrkesprogram och introduktionsprogram. På ett yrkesprogram lär du dig ett yrke och kan börja jobba efter gymnasiet. Ett introduktionsprogram är till för dig som inte har alla betyg som behövs från grundskolan.

Yrkesprogram

Ett yrkesprogram betyder att du i första hand lär dig ett yrke som du kan börja jobba med direkt efter studenten. Du behöver alltså inte läsa vidare för att kunna få ett jobb.

Introduktionsprogram

Har du inte alla betyg som behövs kan du börja gymnasiet ändå, på ett så kallat introduktionsprogram. Det finns många olika varianter, men alla utgår från vad du redan kan, så att du inte behöver läsa om hela ämnen igen. Efter introduktionsprogrammet kan du läsa ett vanligt gymnasieprogram.

Vad säger våra elever om Framtidsgymnasiet Göteborg?

Asadullah läser VVS och Fastighet

"Med APL får vi göra det vi lärt oss i skolan på riktigt, och vi samlar på oss erfarenhet."

Mahdi pluggar Svetsteknik

"Skolan är bra! Ena timmen läser vi teori för att nästa testa på att göra det praktiskt."

Mostafa läste Industriteknik

"Programmet passade mig väldigt bra då jag hela tiden fick lära mig nya saker och tekniker."

Viktiga datum

Här uppdaterar vi med viktiga datum inför gymnasievalet i Göteborg

Årets utbildningar på Gymnasieantagningen: 2 november

Ansökningsperioden öppnar: 8 december

Ansökningsperioden stänger: 1 februari

Preliminärt antagningsbesked: 15 april

Omvalsperioden börjar: 16 april

Omvalsperioden slutar: 1 juni

Slutgiltiga antagningsbeskedet: 24 juni

Sista svarsdag: 8 juli

Reservantagning: 4 augusti – 9 september

Vill du börja hos oss?

Gymnasievalet startar 1 oktober 2020

För att söka till oss på Framtidsgymnasiet Göteborg behöver du logga in på www.indra2.se. Alla som är folkbokförda och går i årskurs 9 i Göteborgsregioner får inloggningsuppgifter skickade till sig, har du inte fått inloggning kontaktar du Gymnasieantagningen.

Har du frågor om ditt gymnasieval?

Är du osäker på vad du ska välja? Snacka med SYV är en gratistjänst från AcadeMedia där du kan prata med en SYV via chatt, telefon eller videosamtal. Dom hjälper dig hitta rätt utbildning för dig.