Elias går andra året på El- och energiprogrammet hos oss på Framtidsgymnasiet Göteborg. Han läser till elektriker och ser fram emot att börja jobba direkt efter studenten.

Varför valde du att läsa El- och energiprogrammet?

Det är bra att man kan få jobb direkt efter gymnasiet och bra med pengar som elektriker.

Vilka praktiska moment får du lära dig i skolan?

Jag får lära mig elinstallationer, borra, skruva, namnen på olika hantverk, elkopplingar, elmätningar och att läsa elritningar. Det roligaste är när vi får göra elkopplingar och sätta ihop en egen elinstallation.

Hur trivs du på Framtidsgymnasiet Göteborg?

Det är bra driv med elever och lärare men seriöst när man ska jobba, det finns en bra kommunikation mellan elever och lärare. Jag har lärt mig en del om politik sen jag började. Det blir mycket snack om det i klassen, politik är ett vanligt samtalsämne.

Vad ser du fram emot mest efter studenten?

Jag vill börja jobba direkt, som elektriker. Eller kanske med bygg eller på Volvo.

Vad är det bästa med att göra praktik (APL)?

Det sociala och att man känner att man har ansvar. Att ha praktik är en stor lärdom och många får jobb efter sin APL.

Vad ska man tänka på när man väljer gymnasium?

Man måste välja ordentligt, många av mina kompisar gick till en linje bara för att de hade sina kompisar där. Man måste komma utanför sin box och välja en linje där man ser en framtid, man hittar alltid nya kompisar.

Här kan du läsa mer om El- och energiprogrammet och göra en intresseanmälan till Framtidsgymnasiet Göteborg.