Shaafi tog precis studenten från VVS- och fastighetsprogrammet, något han är väldigt glad över då han äntligen kan börja jobba nu. Innan examen passade vi på att besöka honom en dag på hans APL-plats hos HSB.

Varför valde du just VVS- och fastighetsprogrammet?

Mina kompisar rekommenderade skolan för mig och jag tyckte att programmet verkade roligt. För mig var det också viktigt att välja ett program som ger bra möjligheter att få jobb direkt efter skolan.

Vad tycker du om skolan?

De bästa lärarna finns här! De är duktiga på att förklara så att vi förstår.

Hur är det att vara på APL?

Jag har fått lära mig mycket. Vi jobbar utomhus och jag har exempelvis fått klippa gräs, göra felanmälningar och byta lampor. Min svenska har också blivit mycket bättre sedan jag började här.

Vad har du för framtidsmål?

Jag vill fortsätta jobba inom fastighet, mitt drömjobb är som fastighetsskötare. Jag har fått en anställning på sex månader att börja med nu efter studenten. Det är jag väldigt glad för! Jag vill gärna fortsätta jobba hos HSB efter det.