Asadullah börjar i höst på det tredje och sista året hos oss på Framtidsgymnasiet. Han läser programmet VVS och fastighet och vi fick möjlighet att besöka honom på hans APL hos HSB.

Varför passar VVS- och fastighetsprogrammet dig?

Jag gillar att jobba fysiskt med händerna. Som fastighetsskötare är det väldigt roligt att få hjälpa människor, de som bor i området uppskattar det vi gör.

Vad tycker du om skolan?

Lärarna är bra och snälla. De hjälper oss att klara alla ämnen och att komma till sitt drömjobb. Klassen är också bra, jag har träffat nya kompisar.

Hur är det att vara på APL?

Redan under första perioden har jag lärt mig mycket. Jag har exempelvis fått köra maskiner, byta lampor och klippa gräs. Jag har även lärt mig att det är viktigt att komma i tid. Vi får testa på det vi lärt oss i skolan på riktigt och samlar på oss erfarenhet. Det är roligt att jobba tillsammans i grupp med de andra som jobbar här. Jag vill gärna vara här i höst med under APL-perioden som är 10 veckor. Gör man bra ifrån sig är chanserna till jobb bra, jag har redan fått sommarjobb här i år.

Vad har du för framtidsmål?

Mitt drömjobb just nu är fastighetsskötare. Jag vill börja jobba direkt efter studenten och kanske fortsätta studera längre fram.

Har du något tips till dem som ska välja gymnasium?

Välj en skola där du får chans att lyckas.

Varför tycker du att man ska söka till Framtidsgymnasiet?

Om du vill lära dig ett yrke är detta en bra skola. Om du inte är klar med grundskolan och har alla betyg som krävs kan du få hjälp att lyckas här.