Gymnasievalet i Göteborg

Gymnasievalet kan vara svårt. Det är inte bara val av en utbildning utan också ofta en ny skola, en ny miljö, nya klasskamrater och nya lärare. Det är många små val du behöver fundera kring men det viktigaste är att det ska kännas rätt för dig. Det är din gymnasietid och ditt val.

Här berättar vi lite mer om hur du söker in till vår skola, vilka program du kan läsa hos oss och vilka antagningskoder de olika programmen har.

 

alt texten

 

Hur söker jag till ett gymnasium i Göteborg?

För att söka till oss på Framtidsgymnasiet Göteborg behöver du logga in på www.indra2.se. Hösten 2022 byter vi namn till Praktiska Gymnasiet Göteborg Gamlestaden. Det innebär att du som tänkt söka till utbildningar på Framtidsgymnasiet Göteborg ska söka till Praktiska Gymnasiet Göteborg Gamlestaden istället.

 

Hur får jag inloggningsuppgifter för att söka till gymnasiet?

Alla som är folkbokförda och går i årskurs 9 i Göteborgsregioner får inloggningsuppgifter skickade till sig, har du inte fått inloggning kontaktar du Gymnasieantagningen.

 

Vilka program kan jag söka på Framtidsgymnasiet Göteborg?

Hos oss kan du läsa 3 program med 5 olika inriktningar, vi har också 4 introduktionsprogram för dig som saknar gymnasiebehörighet. Vill du läsa vidare efter gymnasiet? Inga problem, hos oss kan du läsa till grundläggande högskolebehörighet.

Yrkesprogram

El och energi – Elteknik — sökkod: EEELT
El och energi – Energiteknik — sökkod: EEENE
Industritekniska – Svetsteknik — sökkod: INSVE
VVS och fastighet – Fastighet — sökkod: VFFAS
VVS och fastighet – Kyl- och värmepumpsteknik — sökkod VFKYL

Introduktionsprogram

Individuellt alternativ — sökkod: IMA
Programinriktat val — sökkod: IMV
Språkintroduktion — sökkod: IMS
Yrkesintroduktion — sökkod: IMY

 

Vilka datum gäller för gymnasievalet i Göteborg 2022?

Ansökningsperioden öppnar: 7 december
Ansökningsperioden stänger: 1 februari
Preliminärantagning: 7 april
Omvalsperiod: 8 april – 1 juni
Slutantagning: 23 juni
Sista dag att svara på ditt antagningsbesked: 7 juli
Reservantagning: 3 augusti – 8 september

 

Hur väljer jag vilket program jag ska läsa?

Kolla upp programmen, skolorna och inriktningarna så att du vet att det du söker verkligen är det du vill läsa och på de skola du vill gå på. Snöa inte in på en skola, ett program, en inriktning, sök många alternativ, men ranka dem klokt. Var modig och välj det du verkligen känner är rätt.

 

Vilka betyg behöver jag för att söka till gymnasiet?

Allt över E är godkänt. Det innebär att om du har E i alla ämnen är du kvalificerad att gå alla program, bortsett från de som har antagningsprov. Det är hur många som söker i förhållande till antal platser som finns på skolan som avgör antagningspoängen. Ju fler sökande desto högre antagningspoäng. Om du inte har godkänt i de ämnen som krävs kan vi hjälpa dig ändå. Du kan då bli antagen på ett av våra introduktionsprogram.

Snacka med SYV

Har du frågor om gymnasievalet eller är du osäker på vad du ska välja? Snacka med SYV är en gratistjänst där du kan prata med en SYV via chatt, telefon eller videosamtal. Dom hjälper dig hitta rätt utbildning för dig!