Välkommen till oss!

Ska du börja hos oss i höst? Vad roligt! Här hittar du information om vad som händer när skolan börjar i augusti och vem du ska kontakta om du har frågor. Har du inte sökt till oss ännu men är intresserad av att göra det? Välkommen! Här nedan finns information om hur du gör för att söka till oss i sommar eller byta gymnasium till Framtidsgymnasiet.

Vi har en stor gemenskap på Framtidsgymnasiet i Göteborg, alla umgås med alla. Hos oss får du genomföra roliga praktiska projekt och våra APL-platser genererar ofta i jobb efter studenten. Våra drivna och engagerade pedagoger gör det lätt att be om extra hjälp om man behöver det.

Vi vet att du kan lyckas!

Rundtur på skolan

Är du nyfiken på hur det ser ut på Framtidsgymnasiet Göteborg? Titta på filmen för att besöka oss hemifrån och ta en 3D-tur runt om på skolan.

Vi har lediga platser!

Har du inte sökt en gymnasieplats än eller vill du byta till oss i sommar? Ingen fara, vi berättar hur du ska göra och vart du ska vända dig.

Jag har inte sökt till gymnasiet

Om du inte har sökt till oss innan omvalsperioden slutade (1 juni) ska du kontakta SYV på din grundskola. Du kan också kontakta Antagningsenheten i Göteborg på telefonnummer: 031-335 51 30.

Jag vill byta gymnasium

Har du blivit antagen på en annan skola men vill byta? Om du vill ändra ditt val behöver du kontakta SYV på din grundskola eller Antagningsenheten i Göteborg. Antagningsenheten når du på: 031-335 51 30. Du kan också kika in på BytaGymnasium.se för mer information om att byta gymnasium.

Mina kompisar börjar skolan men jag har fortfarande inte sökt

Den 4 september tar vi på skolan över antagningen, du hittar våra kontaktuppgifter här. Innan den 4 september är det SYV på din skola och Antagningsenheten som har hand om antagningen. Antagningsenheten i Göteborg når du på: 031-335 51 30.

Fyll i en intresseanmälan här så kontaktar vi dig så snart vi kan

Kontakt i sommar

Har du frågor om skolan, programmen eller om det är något annat du vill veta om Framtidsgymnasiet? Hör av dig till vår rektor Marie Cervin eller vår biträdande rektor Daniel Gustavsson.

Vi finns här för dig hela sommaren!

Marie Cervin
Tel: 031 – 704 17 73
marie.cervin@framtidsgymnasiet.se

Biträdande rektor

Daniel Gustavsson
daniel.gustafsson@framtidsgymnasiet.se

Skolstart hösten 2020

Terminsstart 18 augusti

Dag 1
Första dagen hälsar vår rektor Marie och vår biträdande rektor Daniel åk 1 välkomna vid dörren och guidar er till rätt mentor. Mentorn tar emot er och går vidare till klassrummet där ni får praktisk information om skolan. Sen har vi rundvandring på skolan och fotografering.

Dag 2
Andra dagen har vi storsamling i två omgångar av åk 1 med information från Marie och Daniel, EHT-teamet och administration. Vi går en promenad till lunchrestaurangen och senare har vi utkvittering av dörrtagg och skåpsnyckel.

Dag 3
Vi har fortsatt fotografering och utdelning av dörrtagg och skåpsnycklar. Denna dagen får ni information om datorer, vi går igenom schemat och delar ut böcker. Det blir även en samling med mentorerna.

Dag 4
På fredagen har vi friluftsdag i slottsskogen.

Här hittar du alla våra läsårstider

Med glimten i ögat och en stor portion humor driver vi yrkesutbildningarna framåt i Göteborgs innerstad.

- Marie Cervin, rektor

Vill du börja hos oss redan i augusti 2020?

Fyll i formuläret så hör vi av oss så snart vi kan. Är du intresserad av att börja hos oss 2021 eller 2022? Fyll i en intresseanmälan så skickar vi information om öppna hus och annat relevant som händer på skolan.

Digitalt öppet hus

Här har vi samlat all information du kan tänkas behöva för att få en så bra bild av skolan som möjligt. Vill du lära dig mer om programmen och se våra lärare och elever?

Klicka på knappen nedanför och träffa oss digitalt!