Med anledning av covid-19 finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Öppet Hus

Digitalt

Digitalt öppet hus

Välkommen till vårt digitala öppna hus! På den här sidan har vi samlat nyttig information om vår skola, så att du ska kunna lära känna oss, även om du inte har möjlighet att besöka oss. Se dig om i lokalerna med hjälp av vår 3D-tur, lär känna rektorn och personalen samt kolla på filmer med våra elever där de berättar om skolan och sina utbildningar.

Har du en fråga?

Vi finns självklart här om du har frågor kring ditt gymnasieval eller hur det är att gå på skolan. Du är varmt välkommen att höra av dig på telefon 044-775 11 00 eller mail kristianstad@framtidsgymnasiet.se
Hoppas vi ses!
Bo Berntsson, rektor.

Innehåll på sidan

Framtidsgymnasiet Kristianstad | Våra program | Bygg- och anläggningsprogrammet | Fordon- och transportprogrammet | Intresseanmälan | Se dig om i våra lokaler! | Yrkesprogram och Introduktionsprogram | Elevhälsan | Viktiga datum | Vill du börja hos oss?

10 skäl att välja Framtidsgymnasiet Kristianstad

Rektor Bo Berntsson visar dig runt på skolan samtidigt som han listar de främsta anledningarna till att välja Framtidsgymnasiet.

Yrkesprogram

Bygg- och anläggningsprogrammet

Detta är programmet för dig som tycker att det verkar kul att bygga hus, renovera eller inreda. Du kan du välja mellan tre inriktningar: Golvläggare, Husbyggnad eller Måleri.

Fordon- och transportprogrammet

Vill du bli lastbilschaufför, mekaniker eller transportledare? Då ska du välja någon av våra inriktningar Personbil, Transport eller Lastbil och mobila maskiner.

Introduktionsprogram (IMV, IMA, IMY)

Saknar du några betyg från grundskolan? Inga problem, du kan gå hos oss ändå och läsa in de kurser du behöver.

Alla våra program

Bygg- och anläggningsprogrammet

På Bygg- och anläggningsprogrammet får du kunskap om miljö, säkerhet och hållbart byggande. Du får arbeta praktiskt i våra verkstäder tillsammans med våra förstklassiga lärare och du får kunskap i att planera och skapa från idé till färdigt arbete. Efter gymnasiet kan du börja jobba direkt.

Fordon- och transportprogrammet

På Fordon- och transportprogrammet får du lära dig allt ifrån tekniken i olika fordon till datahantering och problemlösning. Du lär dig vara serviceinriktad och hur det är att arbeta i en fordonsverkstad. Denna branschen utvecklas hela tiden och kommer att ge dig många spännande utmaningar i arbetslivet.

Fredrik om Fordon- och transportprogrammet

Tobias och Ronja pluggar Fordon och Transport

Alfred valde inriktningen Transport

Rolf om inriktningen Transport

Gör en intresseanmälan

Fält markerade med * är obligatoriska.

Se dig om i våra lokaler!

Besök Framtidsgymnasiet Kristianstad via vår 3D tour och se hur vår skola och våra verkstäder ser ut! Kolla på videon eller klicka på knappen nedan för att gå runt själv. Varmt välkommen på en digital rundtur hos oss!

Gå runt hos oss

Yrkesprogram och Introduktionsprogram

På Framtidsgymnasiet har vi både yrkesprogram och introduktionsprogram. På ett yrkesprogram lär du dig ett yrke och kan börja jobba efter gymnasiet. Ett introduktionsprogram är till för dig som inte har alla betyg som behövs från grundskolan.

Yrkesprogram

Ett yrkesprogram betyder att du i första hand lär dig ett yrke som du kan börja jobba med direkt efter studenten. Du behöver alltså inte läsa vidare för att kunna få ett jobb.

Introduktionsprogram

Har du inte alla betyg som behövs kan du börja gymnasiet ändå, på ett så kallat introduktionsprogram. Det finns många olika varianter, men alla utgår från vad du redan kan, så att du inte behöver läsa om hela ämnen igen. Efter introduktionsprogrammet kan du läsa ett vanligt gymnasieprogram.

Elevhälsan

Viktiga datum

Här hittar du viktiga datum för gymnasievalet i Kristianstad

Ansökningsperioden öppnar: 15 januari

Ansökningsperioden stänger: 15 februari

Preliminärt antagningsbesked: 15 april

Omvalsperioden börjar: 25 april

Omvalsperioden slutar: 15 maj

Slutgiltiga antagningsbeskedet: 1 juli

Sista svarsdag: 23 juli

Reservantagning: 6 augusti – 15 september

Sent omval: 7 augusti – 11 september

Vill du börja hos oss?

Gymnasievalet startar 15 januari 2021

För att söka till oss på Framtidsgymnasiet Kristianstad behöver du logga in på www.skane.dexter-ist.com. Alla som går i årskurs 9 eller på ett introduktionsprogram får inloggningsuppgifter skickade till sig i början av januari, du kan också få inloggning av din SYV. Om du inte går i skolan kan du beställa inloggningsuppgifter från det antagningskansli som har hand om ansökningarna för din hemkommun.

Har du frågor om ditt gymnasieval?

Är du osäker på vad du ska välja? Snacka med SYV är en gratistjänst från AcadeMedia där du kan prata med en SYV via chatt, telefon eller videosamtal. Dom hjälper dig hitta rätt utbildning för dig.