Digitalt öppet hus

Vi hade önskat att vi kunde träffa dig på Framtidsdagen. Men eftersom det just nu inte går att komma till skolan och hälsa på oss vill vi gärna ses digitalt istället.

På den här sidan hittar du information om skolan och hur det är att gå på Framtidsgymnasiet Kristianstad.

Har du en fråga?

Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig på telefon: 044-775 11 00 eller mejla: kristianstad@framtidsgymnasiet.se

Jag ser framemot att träffa dig till hösten och välkomna dig till vår skola!
Bo Berntsson, rektor.

Innehåll på sidan

10 skäl att välja Framtidsgymnasiet Kristianstad
Fordon- och transportprogrammet
Bygg- och anläggningsprogrammet
Rolf om inriktningen Transport
Se dig om i våra lokaler!
Alfred läser Fordon- och transportprogrammet
Yrkesprogram och Introduktionsprogram
Elevhälsan
Viktiga datum
Snacka med SYV
Vill du börja hos oss?

Här kan du läsa vår skolpresentation: Välkommen till Framtidsgymnasiet i Kristianstad.

Framtidsgymnasiet Kristianstad

10 skäl att välja Framtidsgymnasiet Kristianstad

Rektor Bo Berntsson visar dig runt på skolan samtidigt som han listar de främsta anledningarna till att välja Framtidsgymnasiet.

Rektor Bo Berntsson på Framtidsgymnasiet Kristianstad

Fordon- och transportprogrammet

Vill du bli lastbilschaufför, personbilsmekaniker eller jobba på lager och godsterminal? På Fordon- och transportprogrammet får du en yrkesexamen och kan börja jobba direkt.

Bygg- och anläggningsprogrammet

Tycker du att det verkar kul att bygga hus, renovera eller inreda? På Bygg- och anläggningsprogrammet får du arbeta praktiskt i våra verkstäder tillsammans med våra förstklassiga lärare. Efter gymnasiet kan du börja jobba direkt.

Rolf om inriktningen Transport

Med inriktningen Transport lär du dig trafikkunskap, transportsystem och logistik. Du får också möjlighet att ta körkort för truck, personbil och lastbil. Vår lärare Rolf berättar mer om utbildningen och vad du får lära dig under dina tre år på skolan.

Se dig om i våra lokaler!

Här kan du se hur vår skola och våra verkstäder ser ut! Klicka på länken nedan för att gå runt själv. Så snart vi kan ta emot elever igen är du självklart välkommen att besöka oss men tills dess, kolla in här.

Alfred läser Fordon- och transportprogrammet

Alfred läser inriktningen transport på Fordon- och transportprogrammet. Här berättar han mer om utbildningen och varför han valde att plugga på Framtidsgymnasiet Kristianstad.

Yrkesprogram och Introduktionsprogram

På Framtidsgymnasiet har vi både yrkesprogram och introduktionsprogram. På ett yrkesprogram lär du dig ett yrke och kan börja jobba efter gymnasiet. Ett introduktionsprogram är till för dig som inte har alla betyg som behövs från grundskolan.

Yrkesprogram

Ett yrkesprogram betyder att du i första hand lär dig ett yrke som du kan börja jobba med direkt efter studenten. Du behöver alltså inte läsa vidare för att kunna få ett jobb.

Introduktionsprogram

Har du inte alla betyg som behövs kan du börja gymnasiet ändå, på ett så kallat introduktionsprogram. Det finns många olika varianter, men alla utgår från vad du redan kan, så att du inte behöver läsa om hela ämnen igen. Efter introduktionsprogrammet kan du läsa ett vanligt gymnasieprogram.

Elevhälsan

Viktiga datum

Här hittar du viktiga datum för gymnasievalet i Kristianstad

Ansökningsperioden öppnar: 15 januari

Ansökningsperioden stänger: 15 februari

Preliminärt antagningsbesked: 15 april

Omvalsperioden börjar: 25 april

Omvalsperioden slutar: 15 maj

Slutgiltiga antagningsbeskedet: 1 juli

Sista svarsdag: 23 juli

Reservantagning: 6 augusti – 15 september

Snacka med SYV

Har du frågor om ditt gymnasieval? Snacka med SYV är en gratistjänst från AcadeMedia där du kan prata med en SYV via chatt, telefon eller videosamtal.

Vill du börja hos oss?

Den 25 april till 15 maj kan du ändra i ditt gymnasieval. Kanske vill du lägga till en skola i ditt val, eller ändra i ordningen. Du som inte valde alls i första omgången kan också göra ditt val nu.

Hur gör jag för att ändra mitt val?

Om du vill ändra i ditt gymnasieval behöver du prata med studie- och yrkesvägledare (SYV) först. Efter ert samtal kan SYV:en låsa upp ditt val så att du kan göra ändringar på ansökningswebben. De finns en SYV på de flesta grundskolor.