”Jag hade inte kunnat välja en bättre skola.”

Angelika läste till mekaniker på Framtidsgymnasiet Kristianstad. Hon tog studenten år 2006 och beskriver sina gymnasieår som givande, lärorika och utvecklande.

Kommer du ihåg hur det var att börja på skolan i ettan?

Ja, jag minns det som både spännande och läskigt. Jag var ensam tjej i min årskurs, totalt var vi nog bara fem tjejer på skolan under mina tre år där. Det var lite jobbigt i början eftersom jag inte trivdes i min klass men mina duktiga lärare märkte det så jag fick byta klass och allt blev bättre.

Är du nöjd med att du valde Framtidsgymnasiet?

Jag hade inte kunnat välja en bättre skola. Jag utvecklades så mycket och lärde mig sätta ner foten och säga till om killarna skämtade för mycket. Det var tufft att vara ensam tjej men jag hade alltid lärarna bakom mig. Jag växte så mycket, på mer än ett sätt, och skolan hjälpte mig att arbeta vidare på min självkänsla.

Vad fick du lära dig i skolan och på APL?

Jag pluggade till mekaniker och i skolan fick vi lära oss allt grundläggande om bilar. Vi hade vanliga ämnen också, jag valde att läsa extra engelska och så skippade jag matten. Jag hade otur på min första APL-plats och hamnade på ett ställe där jag inte fick göra någonting men året efter var jag på Mekonomen och trivdes jättebra. Jag funderade faktiskt på att börja arbeta med reservdelar istället eftersom jag lärde mig så mycket på Mekonomen och fick arbeta självständigt.

Vad gör du idag?

Jag omskolade mig till undersköterska efter några år och var färdig 2010. Just nu är jag föräldraledig och jobbar på timmar på ett ställe där jag ska vara i sommar, ska bli skönt att få komma igång igen.

Vilket är ditt bästa minne från skolan?

Att jag träffade kärleken på skolan! Vi blev ihop sista året och även om vi inte är tillsammans idag så är det ett bra minne. Sen hade jag tidvis väldigt roligt med klassen och vi skrattade mycket, jag minns speciellt en utflykt som vi gjorde till Fjälkinge Backe, det var en underbar sommardag och vi hade så trevligt. Vi hade även teambuilding och fick träffa Malmö eleverna, det var också roligt.

Varför tycker du att man ska söka till Framtidsgymnasiet?

För att Framtidsgymnasiet är helt annorlunda mot en kommunal skola. Man får mer hjälp av lärarna och de är mer engagerade i sina elever.