Hej! Jag heter Bo Berntsson och är rektor på Framtidsgymnasiet i Kristianstad. Vi vet att alla lär sig på olika sätt och vi ser till att hitta sättet som fungerar bäst för dig. Hos oss får du lära dig saker genom att prova på och jobba praktiskt. Vi har en härlig gemenskap på vår skola och våra lärare har alltid har tid för dig. Det viktigaste för oss är att du får ut det mesta av din utbildning. Vi vet att alla är olika, därför anpassar vi ditt schema efter just dina förutsättningar.

Våra klassrum är ljusa och fräscha, men vi är mest stolta över våra moderna verkstäder. Vi har två verkstäder för personbilsmekaniker, en stor bygghall och ett område för manövrering av lastbilar. Där kommer du att tillbringa mycket tid, tillsammans med våra lärare som alltid hjälper och stöttar dig. Du har också möjlighet att ta körkort på vår alldeles egna trafikskola.

Vi har ett nära samarbete med många företag i Kristianstad och den arbetsplatsförlagda utbildningen är en viktig del av programmen här. Då får du komma ut till en arbetsplats och känna hur det är att jobba på riktigt. Det är ju det som är målet med din tid hos oss!

Välkommen till Framtidsgymnasiet!