Läs om vår hantering av Covid-19.

Öppet Hus

Digitalt

Digitalt Öppet hus

Välkommen till vårt digitala öppna hus! På den här sidan har vi samlat nyttig information om vår skola, så att du ska kunna lära känna oss, även om du inte har möjlighet att besöka oss. Se dig om i lokalerna med hjälp av vår 3D-tur, kolla på filmen om vår skola och läs intervjuer med våra elever där de berättar om skolan och sina utbildningar.

Har du en fråga?

Har du har frågor kring ditt gymnasieval eller hur det är att gå på skolan är du varmt välkommen att höra av dig på telefon: 072-223 71 42 eller mejl: malin.carlzon-fristrom@framtidsgymnasiet.se

Jag ser framemot att träffa dig till hösten och välkomna dig till vår skola!

Malin Carlzon-Friström, rektor.

Innehåll på sidan

Industritekniska programmet | Handels- och administrationsprogrammet | Se dig om i våra lokaler! | Elevintervjuer | Viktiga datum | Yrkesprogram och Introduktionsprogram | Vill du börja hos oss? | Intresseanmälan

Industritekniska programmet

Tycker du att det är kul att svetsa eller vill du kanske jobba som maskinoperatör? Då ska du satsa på det Industritekniska programmet. Du lär dig svetsa eller köra datorstyrda svarvar och fräsar som ett proffs. I verkstaden har vi roligt och dina idéer blir till verklighet.

Träffa Thomas och Mohammed

Handels- och administrationsprogrammet

På Handels- och administrationsprogrammet lär du dig förstå inköp och varuflöden, försäljning, service och ekonomiuppföljning. På vår fördjupning, Utställning och försäljning, får du kunskaper om hur man blir en bra säljare i butik – hur man snabbt skapar en relation med kunderna och hjälper dem hitta rätt. Du får också lära dig hur jobbet som företagssäljare fungerar, där du säljer varor och tjänster direkt till företag.

Se dig om i våra lokaler!

Besök Framtidsgymnasiet Linköping via vår 3D tour och se hur vår skola och våra verkstäder ser ut! Kolla på videon eller klicka på knappen nedan för att gå runt själv. Varmt välkommen på en digital rundtur hos oss!

Jakub pluggar Industriteknik

”Vi har en bra gemenskap och god mat. Jag tycker att vi har kunniga lärare som vill hjälpa till och stötta mig i min skolgång.”

Viktiga datum

Här hittar du viktiga datum för gymnasievalet i Linköping

Ansökningsperioden öppnar: 18 januari

Ansökningsperioden stänger: 15 februari

Preliminärt antagningsbesked: 15 april

Omvalsperioden börjar: 15 april

Omvalsperioden slutar: 3 maj

Slutgiltiga antagningsbeskedet: 1 juli, kom ihåg att svara på ditt antagningsbesked så snart som möjligt

Reservantagning: 3 augusti – 14 september

Yrkesprogram och Introduktionsprogram

På Framtidsgymnasiet har vi både yrkesprogram och introduktionsprogram. På ett yrkesprogram lär du dig ett yrke och kan börja jobba efter gymnasiet. Ett introduktionsprogram är till för dig som inte har alla betyg som behövs från grundskolan.

Yrkesprogram

Ett yrkesprogram betyder att du i första hand lär dig ett yrke som du kan börja jobba med direkt efter studenten. Du behöver alltså inte läsa vidare för att kunna få ett jobb.

Introduktionsprogram

Har du inte alla betyg som behövs kan du börja gymnasiet ändå, på ett så kallat introduktionsprogram. Det finns många olika varianter, men alla utgår från vad du redan kan, så att du inte behöver läsa om hela ämnen igen. Efter introduktionsprogrammet kan du läsa ett vanligt gymnasieprogram.

Vill du börja hos oss?

Gymnasievalet startar 18 januari 2021

För att söka till oss på Framtidsgymnasiet Linköping behöver du logga in på Gymnasiestudera.se. Alla som går i årskurs 9 i Linköpings, Norrköpings eller Tranås kommun får ett brev med inloggningsuppgifter skickade till sig under vecka 2 2021. I brevet hittar du instruktioner om hur du loggar in och gör din ansökan på webben, du kan även få hjälp av din studie- och yrkesvägledare.

Har du frågor om ditt gymnasieval?

Är du osäker på vad du ska välja? Snacka med SYV är en gratistjänst från AcadeMedia där du kan prata med en SYV via chatt, telefon eller videosamtal. Dom hjälper dig hitta rätt utbildning för dig.

Gör en intresseanmälan