Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Digitalt Öppet hus

Vi såg framemot att träffa dig på Framtidsdagen. Eftersom det just nu inte går att komma till skolan och hälsa på oss vill vi gärna träffa dig digitalt istället. På den här sidan har vi samlat information som om vår skola och om gymnasievalet.

Har du en fråga?

Har du har frågor kring ditt gymnasieval eller hur det är att gå på skolan är du varmt välkommen att höra av dig på telefon: 013-20 29 60 eller mejl: linkoping@framtidsgymnasiet.se

Jag ser framemot att träffa dig till hösten och välkomna dig till vår skola!

Patrik Franzén, rektor.

Innehåll på sidan

Industritekniska programmet
Handels- och administrationsprogrammet
Se dig om i våra lokaler!
Elevintervjuer
Viktiga datum
Yrkesprogram och Introduktionsprogram
Snacka med SYV
Vill du börja hos oss?

Industritekniska programmet

Tycker du att det är kul att svetsa eller vill du kanske jobba som maskinoperatör? Då ska du satsa på det Industritekniska programmet. Du lär dig svetsa eller köra datorstyrda svarvar och fräsar som ett proffs. I verkstaden har vi roligt och dina idéer blir till verklighet.

Handels- och administrationsprogrammet

På Handels- och administrationsprogrammet lär du dig förstå inköp och varuflöden, försäljning, service och ekonomiuppföljning. På vår fördjupning, Utställning och försäljning, får du kunskaper om hur man blir en bra säljare i butik – hur man snabbt skapar en relation med kunderna och hjälper dem hitta rätt. Du får också lära dig hur jobbet som företagssäljare fungerar, där du säljer varor och tjänster direkt till företag.

Se dig om i våra lokaler!

Just nu kan du inte besöka oss, men du kan kolla in våra lokaler ändå, via vår 3D-tour. Klicka på länken nedan för att gå runt själv. Så snart vi kan ta emot elever igen är du självklart välkommen att besöka oss men tills dess, kolla in här.

Viktiga datum

Här hittar du viktiga datum för gymnasievalet i Linköping

Ansökningsperioden öppnar: 13 januari

Ansökningsperioden stänger: 15 februari

Preliminärt antagningsbesked: 15 april

Omvalsperioden börjar: 15 april

Omvalsperioden slutar: 3 maj

Slutgiltiga antagningsbeskedet: 1 juli

Sista svarsdag: 21 juli

Reservantagning: 28 juli – 14 september

Yrkesprogram och Introduktionsprogram

På Framtidsgymnasiet har vi både yrkesprogram och introduktionsprogram. På ett yrkesprogram lär du dig ett yrke och kan börja jobba efter gymnasiet. Ett introduktionsprogram är till för dig som inte har alla betyg som behövs från grundskolan.

Yrkesprogram

Ett yrkesprogram betyder att du i första hand lär dig ett yrke som du kan börja jobba med direkt efter studenten. Du behöver alltså inte läsa vidare för att kunna få ett jobb.

Introduktionsprogram

Har du inte alla betyg som behövs kan du börja gymnasiet ändå, på ett så kallat introduktionsprogram. Det finns många olika varianter, men alla utgår från vad du redan kan, så att du inte behöver läsa om hela ämnen igen. Efter introduktionsprogrammet kan du läsa ett vanligt gymnasieprogram.

Snacka med SYV

Har du frågor om ditt gymnasieval? Snacka med SYV är en gratistjänst från AcadeMedia där du kan prata med en SYV via chatt, telefon eller videosamtal.

Vill du börja hos oss?

Den 15 april öppnar omvalet i Linköping. Fram till den 3 maj kan du nu göra ändringar i ditt gymnaseival. I omvalet kan du lägga till val, ta bort val eller ändra i rangordningen av dina val. Du kan alltså göra en helt ny ansökan om du vill och ändå ha samma chanser som de som sökte till utbildningen redan i första ansökningsperioden.

Hur ändrar man sitt val?

Om du vill ändra i ditt gymnasieval behöver du prata med studie- och yrkesvägledare (SYV) först. Efter ert samtal kan SYV:en låsa upp ditt val så att du kan göra ändringar. De finns en SYV på de flesta grundskolor. Här hittar du en lista över alla studie- och yrkesvägledare i regionen.