Öppet Hus

Digitalt

Digitalt öppet hus

Välkommen till vårt digitala öppna hus! På den här sidan har vi samlat nyttig information om vår skola, så att du ska kunna lära känna oss, även om du inte har möjlighet att besöka oss. Se dig om i lokalerna med hjälp av vår 3D-tur, lär känna rektorn och personalen samt läs intervjuer med våra elever där de berättar om skolan och sina utbildningar.

Jag ser framemot att träffa dig till hösten och välkomna dig till vår skola!
Claes Calmram, rektor.

Vi sänder live den 22 april!

Träffa oss på ett digitalt öppet hus, oavsett vart du befinner dig. Vi sänder live från skolans Instagram kl. 17.30-18.00. Du får höra mer om hur det är att vara elev hos oss och vad som händer på våra olika program. Under tiden kan du ställa frågor till oss i chatten. Vi ses då

Du kan också boka en privat visning och få en guidad rundtur på skolan, vi tar emot max 3 personer per sällskap. Välkommen!

Innehåll på sidan

Rektor Claes | Fordon och Transport | El och Energi | VVS och Fastighet | Se dig om i våra lokaler! | Yrkesprogram och Introduktionsprogram | Om gymnasievalet | Träffa personalen | Vill du börja hos oss? | Intresseanmälan

Rektor Claes

Häng med rektor Claes Calmram när han visar upp skolans gemensamma utrymmen och upptäck de stora fina lokalerna som Framtidsgymnasiet Malmö erbjuder sina elever.

Fordon och Transport

Vill du bli lastbilschaufför, personbilsmekaniker, eller jobba på lager och godsterminaler? På fordon- och transportprogrammet kan du välja mellan tre inriktningar: Personbil, Transport eller Lastbil och mobila maskiner. Hos oss får du en yrkesexamen och kan börja jobba direkt efter studenten.

El och Energi

Vill du bli elektriker eller varför inte elingenjör? Då är el- och energiprogrammet något för dig. Här kommer du lära dig hur man installerar elanläggningar och eldistributionsnät och hur man bygger ett datanät. Efter gymnasiet kan du till exempel jobba som elektriker, hisstekniker eller larmtekniker.

VVS och Fastighet

På VVS- och fastighetsprogrammet får du framförallt lära dig om installation, service och underhåll av energitekniska anläggningar och system i fastigheter. Men du kommer också få lära dig hur man möter andra människor och kunder i jobbet. Efter gymnasiet kan du jobba som VVS-montör, industrimontör eller isolerare.

Hassan pluggar El och Energi

”Jag ville läsa något praktiskt och just el kändes roligt. Jag kände redan första året att programmet var rätt för mig och kom in i det snabbt. Jag får lära mig mycket och mitt intresse för ämnet växer hela tiden.”

Se dig runt om i våra lokaler!

Besök Framtidsgymnasiet Malmö via vår 3D tour och se hur vår skola och våra verkstäder ser ut! Kolla på videon eller klicka på knappen nedan för att gå runt själv. Varmt välkommen på en digital rundtur hos oss!

Gå runt hos oss

Yrkesprogram och Introduktionsprogram

På Framtidsgymnasiet har vi både yrkesprogram och introduktionsprogram. På ett yrkesprogram lär du dig ett yrke och kan börja jobba efter gymnasiet. Ett introduktionsprogram är till för dig som inte har alla betyg som behövs från grundskolan.

Yrkesprogram

Ett yrkesprogram betyder att du i första hand lär dig ett yrke som du kan börja jobba med direkt efter studenten. Du behöver alltså inte läsa vidare för att kunna få ett jobb.

Introduktionsprogram

Har du inte alla betyg som behövs kan du börja gymnasiet ändå, på ett så kallat introduktionsprogram. Det finns många olika varianter, men alla utgår från vad du redan kan, så att du inte behöver läsa om hela ämnen igen. Efter introduktionsprogrammet kan du läsa ett vanligt gymnasieprogram.

Träffa personalen

Om gymnasievalet

Här hittar du viktiga datum för gymnasievalet i Malmö

Ansökningsperioden öppnar: 15 januari

Ansökningsperioden stänger: 15 februari

Preliminärt antagningsbesked: 15 april

Omvalsperioden börjar: 25 april

Omvalsperioden slutar: 15 maj

Slutgiltiga antagningsbeskedet: 1 juli

Sista svarsdag: 23 juli

Reservantagning: 6 augusti – 15 september

Sent omval: 7 augusti – 11 september

Vill du börja hos oss?

Gymnasievalet startar 15 januari 2021

För att söka till oss på Framtidsgymnasiet Malmö behöver du logga in på www.skane.dexter-ist.com. Alla som går i årskurs 9 eller på ett introduktionsprogram får inloggningsuppgifter skickade till sig i början av januari, du kan också få inloggning av din SYV. Om du inte går i skolan kan du beställa inloggningsuppgifter från det antagningskansli som har hand om ansökningarna för din hemkommun.

Har du frågor om ditt gymnasieval?

Är du osäker på vad du ska välja? Snacka med SYV är en gratistjänst från AcadeMedia där du kan prata med en SYV via chatt, telefon eller videosamtal. Dom hjälper dig hitta rätt utbildning för dig.

Gör en intresseanmälan

Har du en fråga?

Har du har frågor kring ditt gymnasieval eller hur det är att gå på skolan är du varmt välkommen att höra av dig på telefon: 040-690 10 00 eller mejla: malmo@framtidsgymnasiet.se

Våra program