Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Digitalt öppet hus

Vi såg framemot att träffa dig på Framtidsdagen. Eftersom det just nu inte går att komma till skolan och hälsa på oss vill vi gärna träffa dig digitalt istället. På den här sidan har vi samlat information om vår skola, så att du ska kunna lära känns oss, trots att du inte kan besöka oss.

Har du en fråga?

Har du har frågor kring ditt gymnasieval eller hur det är att gå på skolan är du varmt välkommen att höra av dig på telefon: 040-690 10 00 eller mejla: malmo@framtidsgymnasiet.se

Jag ser framemot att träffa dig till hösten och välkomna dig till vår skola!
Claes Calmram, rektor.

Innehåll på sidan

Rektor Claes
Fordon- och transportprogrammet
El- och energiprogrammet
VVS- och fastighetsprogrammet
Se dig om i våra lokaler!
Säg hej till vår Kurator
Yrkesprogram och Introduktionsprogram
Träffa våra mentorer
Om gymnasievalet
Marie och Jessica arbetar som speciallärare
Snacka med SYV
Vill du börja hos oss?

Träffa vår rektor Claes!

Häng med rektor Claes Calmram när han visar upp skolans gemensamma utrymmen och upptäck de stora fina lokalerna som Framtidsgymnasiet Malmö erbjuder sina elever.

Fordon- och transportprogrammet

Vill du bli lastbilschaufför, personbilsmekaniker, eller jobba på lager och godsterminaler? På fordon- och transportprogrammet kan du välja mellan tre inriktningar: Personbil, Transport eller Lastbil och mobila maskiner. Hos oss får du en yrkesexamen och kan börja jobba direkt efter studenten.

El- och energiprogrammet

Vill du bli elektriker eller varför inte elingenjör? Då är el- och energiprogrammet något för dig. Här kommer du lära dig hur man installerar elanläggningar och eldistributionsnät och hur man bygger ett datanät. Efter gymnasiet kan du till exempel jobba som elektriker, hisstekniker eller larmtekniker.

VVS- och fastighetsprogrammet

På VVS- och fastighetsprogrammet får du framförallt lära dig om installation, service och underhåll av energitekniska anläggningar och system i fastigheter. Men du kommer också få lära dig hur man möter andra människor och kunder i jobbet. Efter gymnasiet kan du jobba som VVS-montör, industrimontör eller isolerare.

Se dig runt om i våra lokaler!

Här kan du se hur vår skola och våra verkstäder ser ut! Klicka på länken nedan för att gå runt själv. Så snart vi kan ta emot elever igen är du självklart välkommen att besöka oss men tills dess, kolla in här.

Säg hej till vår Kurator

Yrkesprogram och Introduktionsprogram

På Framtidsgymnasiet har vi både yrkesprogram och introduktionsprogram. På ett yrkesprogram lär du dig ett yrke och kan börja jobba efter gymnasiet. Ett introduktionsprogram är till för dig som inte har alla betyg som behövs från grundskolan.

Yrkesprogram

Ett yrkesprogram betyder att du i första hand lär dig ett yrke som du kan börja jobba med direkt efter studenten. Du behöver alltså inte läsa vidare för att kunna få ett jobb.

Introduktionsprogram

Har du inte alla betyg som behövs kan du börja gymnasiet ändå, på ett så kallat introduktionsprogram. Det finns många olika varianter, men alla utgår från vad du redan kan, så att du inte behöver läsa om hela ämnen igen. Efter introduktionsprogrammet kan du läsa ett vanligt gymnasieprogram.

Träffa våra mentorer

Om gymnasievalet

Här hittar du viktiga datum för gymnasievalet i Malmö

Ansökningsperioden öppnar: 15 januari

Ansökningsperioden stänger: 15 februari

Preliminärt antagningsbesked: 15 april

Omvalsperioden börjar: 25 april

Omvalsperioden slutar: 15 maj

Slutgiltiga antagningsbeskedet: 1 juli

Sista svarsdag: 23 juli

Reservantagning: 6 augusti – 15 september

Marie och Jessica arbetar som speciallärare

Snacka med SYV

Har du frågor om ditt gymnasieval? Snacka med SYV är en gratistjänst från AcadeMedia där du kan prata med en SYV via chatt, telefon eller videosamtal.

Vill du börja hos oss?

Den 25 april till 15 maj kan du ändra i ditt gymnasieval. Kanske vill du lägga till en skola i ditt val, eller ändra i ordningen. Du som inte valde alls i första omgången kan också göra ditt val nu.

Ta kontakt med din SYV

Prata med din studie- och yrkesvägledare (SYV) innan du gör ditt omval. För att du ska kunna ändra eller lägga till utbildningar i din ansökan måste din studie- och yrkesvägledare låsa upp din ansökan. Berätta för henne eller honom att du vill ändra i din ansökan till gymnasiet, så får du hjälp.