Anna läser till personbilsmekaniker på Fordon- och transportprogrammet på Framtidsgymnasiet Malmö. Hon har varit intresserad av bilar sedan hon var liten och alltid kollat på bilmärkena och velat lära sig hur man reparerar bilar.

Varför valde du Fordon- och transportprogrammet?

Jag har älskat bilar sen jag var liten och har alltid tyckt att det varit väldigt intressant. Jag gillar att köra och hålla på med bilar och sen gillar jag själva yrket.

Vad tycker du om Framtidsgymnasiet Malmö?

Jag är jättenöjd med mitt val skola! Alla lärare är jättebra, de finns alltid där och hjälper med allt. Alla elever gillar lärarna för dom är jätteduktiga och dom är som vänner. Jag gillar min klass jättemycket, jag har bra kontakt med alla och alla är hjälpsamma om man behöver hjälp med något. Vi har en mysig verkstad också med jättemycket plats för alla. Jag tycker det är en fantastiskt bra skola, jag älskar den och det hade jag aldrig gissat innan.

Vad få du lära dig på inriktningen Personbil?

Vi lär oss allt som handlar om bilar. Vi monterar bilar, byter däck och bromsskiva, svetsar och polerar. Vi lär oss hur en bil fungerar, vart allt ligger på bilen och kollar underifrån hur man ska fixa bilen. Allt som behöver fixas på en bil lär vi oss.

Vad har varit roligast hittills?

Det finns inget tråkigt med mitt program! Jag har inte varit med om något som jag tycker är tråkigt än iallafall.

Vad vill du jobba med efter studenten?

Det finns så mycket inom detta yrket som man kan göra. Du kan bli jättemycket och det finns många val att välja mellan i denna branschen. Det viktigaste är att välja vad man är intresserad av men jag vet inte själv än vad jag vill jobba med. Men jag tror att jag vill plugga vidare i framtiden.

Vad ska man tänka på när man väljer gymnasium?

Att själv veta vad man vill och inte välja något bara för att gå på gymnasiet. Du måste tänka på om du vill jobba med det yrket du läser till. Vill du läsa något av de programmen som finns på Framtidsgymnasiet Malmö så tipsar jag om att söka hit.

Varför tycker du att man ska söka till Framtidsgymnasiet Malmö?

Som sagt det är en väldigt bra och glad skola, jag ångrar inte att jag började här. Det är en kärleksfull skola och alla hjälper alla.

Här kan du läsa mer om Fordon- och transportprogrammet och göra en intresseanmälan till Framtidsgymnasiet Malmö.