Jag heter Isaq Mohamed, är 20 år gammal och går på Framtidsgymnasiet i Malmö. Jag går första året på fordon och transport och vill bli lastbilschaufför. Det finns många jobb inom transport och flera företag söker chaufförer. Jag tycker det är kul att köra och jag trivs i klassen. 

På skolan arbetar vi dels praktiskt ute i verkstaden dels teoretiskt. Även i verkstaden finns en del teori som man måste kunna. Verkstäderna är bra och det finns den utrustning som vi behöver. Vår verkstadslärare brukar berätta om när han hade egen verkstad, det är intressant att höra och få veta om.

Lärarna använder ofta digitala hjälpmedel, t.ex. Classroom och det är bra för då har man alltid tillgång till sina uppgifter. I klassrummet varierar man undervisningen och det kan vara att läsa eller skriva eller så har vi diskussioner. Ibland arbetar man enskilt och ibland i par eller i grupp. Det är bra att de varierar undervisningen.

Lokalerna är fina och ljusa. Uppehållsrummet är stort och man kan sitta och prata med kompisar eller spela pingis. 

Jag har bott i Malmö i flera år och jag kände redan några när jag började på skolan. Men skolan är så pass liten så man lär känna alla snabbt. Det roligaste hittills har varit att träffa alla nya kompisar, att lära sig så många saker och jag har många bra lärare.