Julia börjar efter sommaren på hennes sista år på fordons- och transportprogrammet. Hon ser fram emot att ta studenten och planerar då att börja jobba och plugga astronomi. Spännande!

Varför valde du just fordon och transport?

Flera i släkten jobbar inom branschen som chaufförer och jag tyckte att det verkade intressant. Jag vill ha ett varierat yrke och inte bara sitta vid ett skrivbord. Dessutom behövs det fler tjejer i yrket, så jag är nöjd med mitt val.

Vad tycker du om skolan?

Skolan är liten vilket är bra, men ibland tycker jag att miljön på skolan är lite för öppen för mig. Vi har bra bilar och lastbilar att övningsköra med och man får enkelt hjälp om man behöver. Lärarna är också bra, de tar sig tid att hjälpa dig så att du förstår.

Hur är det att göra APL?

Jag gillar verkligen APL! Det är lite mer på riktigt än i skolan då man är på en arbetsplats. Man får verkligen testa på det som man ska jobba med efter studenten. I skolan lär man sig mer teoretiskt medan det är mer praktiskt på APL.

Vad vill du göra efter studenten?

Efter studenten vill jag plugga upp några betyg och samtidigt jobba som lastbilschaufför. Senare tänker jag plugga vidare för att utbilda mig inom astronomi.

Har du några tips till dem som ska börja på gymnasiet?

Oavsett vad du vill göra så klarar du det, du kan uppnå dina drömmar. Så välj det program du själv vill.

Varför ska man söka till Framtidsgymnasiet?

För att det är en liten skola där lärarna hjälper dig om du behöver det. Samtidigt lär du dig ett yrke och kan börja jobba direkt efter studenten.