Hassan har precis gått klart det andra året hos oss på el- och energiprogrammet. Han är nöjd med sitt val och längtar nu till studenten. Vi ser fram emot att få följa hans utveckling fram tills dess.

Varför valde du el- och energiprogrammet?

Jag ville läsa något praktiskt och just el kändes roligt. Jag kände redan första året att programmet var rätt för mig och kom in i det snabbt. Jag får lära mig mycket och mitt intresse för ämnet växer hela tiden.

Vad tycker om skolan?

Lärarna är faktiskt riktigt bra. De är rättvisa och behandlar alla lika.

I tvåan har du varit på APL. Hur var det?

Det var bra. Det kändes som att man jobbar på riktigt. Jag fick göra saker vi gått igenom och lärt oss i skolan, viktigt att få testa på det på riktigt för att kunna lära sig yrket. Det är viktigt att ta sin APL seriöst då det kan leda till jobb.

Vad vill du göra i framtiden?

Efter studenten vill jag börja jobba direkt, som elektriker. Längre fram kanske jag vill börja plugga igen.

Varför tycker du att man ska söka till Framtidsgymnasiet?

Vi har bra lärare som du får mycket hjälp av. Och, det finns sköna elever!