Under ett digitalt event för hela Praktiska Gymnasieområdet vann Malin, lärare på Framtidsgymnasiet Nyköping, och Joakim, biträdande rektor Framtidsgymnasiet Linköping, pris i kategorierna årets ambition och årets innovation.

Malin vinner utmärkelse för årets AMBITION.

”Malin har höga förväntningar på elever och kollegor. Hon har hittat nya digitala möjligheter och gjort flertalet digitala studiebesök under året. Malin driver Instagramkontot Bom_sicka_bom där följarna får ta del av det Malin och eleverna gör. På Malins lektioner osar det pedagogik, trygghet och nyfikenhet. Hon har på ett föredömligt sätt integrerat sina kurser med GG-kurser och fått med flera andra lärare i det arbetet. Malin personifierar ambition!”

Det gör mig glad att mina kollegor nominerade mig. Men det är vårt pris, det är vår ambition som har belönats, säger Malin.

Malin arbetar som yrkeslärare på Barn- och fritidsprogrammetFramtidsgymnasiet Nyköping och vann priset bland annat för hennes höga förväntningar på sina elever och hennes ambition att alla elever ska bli sedda för de behov som de har. Malin gör alltid sitt bästa för att försöka nå varje elev.

Joakim vinner utmärkelse för årets INNOVATION.

”Joakim har medverkat till att starta ett fantastiskt projekt med läxhjälp för alla kommunens elever. Projektet har lockat elever från både Academedias skolor i närområdet men också elever från kommunala skolor runt om i landet. Varje vecka erbjuds läxhjälp till kommunens elever som anmält sig. Projektet har uppmärksammats i press både nationellt och lokalt. En innovation så det förslår!”

Joakim arbetar som biträdande rektor på Framtidsgymnasiet Kristianstad och vann innovationspriset för sitt arbete med Snacka om läxan. Snacka om läxan är en gratis läxhjälp för alla gymnasieungdomar i Kristianstad och har nu även spridit sig till andra skolor utanför kommunen. Det var när lärarna märkte att eleverna fick ta ett större ansvar för sitt skolarbete under coronapandemin som de fick idén till den digitala läxhjälpen. Initiativet ger alla elever samma möjligheter att få hjälp med sina läxor.

Malin och Joakim på Framtidsgymnasiet

Joakim Eliasson, biträdande rektor och Malin Westin, yrkeslärare