– På Framtidsgymnasiet Malmö får du en gyllene chans att säkra arbetslivet efter studenten. Här finns alla möjligheter!

Claes Calmram älskar att jobba på skola, han har varit skolledare i 13 år och sedan i vintras är han rektor på Framtidsgymnasiet Malmö.

– Det är en häftig resa att jobba på gymnasieskola. De som börjar ettan är lite slarvigt uttryckt fortfarande barn och tre år senare lämnar de skolan som unga vuxna individer. Det är en väldigt stimulerande målgrupp att röra sig kring.

Han ser sig själv som spindeln i nätet, en lösningsorienterad och handlingskraftig rektor som tror på tydlighet och struktur.

– Jag vill att det ska finnas en tydlig studieplan för var av en här så att alla vet vad som förväntas av dem.

En av skolans förstaårselever har redan blivit erbjuden ett jobb som lastbilsmekaniker, ett exempel som Calmram gärna lyfter fram.

– Tar du chansen och visar framfötterna finns det goda möjligheter för dig att gå direkt från studenten till ett fast arbete.