Till hösten byter Framtidsgymnasiet namn till Praktiska Gymnasiet. I samband med namnbytet blir skolan en del av Sveriges största grupp av yrkesgymnasium.

– Jag ser verkligen fram emot att vår skola äntligen blir en del av Praktiska Gymnasiet som vi arbetat nära i flera år. Vårt målsättning är densamma som alla skolor inom Praktiska – vi vill erbjuda Sveriges bästa yrkesutbildningar på gymnasienivå, säger Framtidsgymnasiet Nyköpings rektor Ann-Sofi Forsberg.

Med namnbytet följer även ytterligare upprustning av skolornas lokaler. I Nyköping blir det nya möbler och investeringar i skolans verkstäder, i Malmö kommer skolans undervisningssalar och personalrum att vara renoverade med nya möbler och ytskikt och i Göteborg flyttar skolan till helt nya lokaler i Gamlestaden.

Elever som läser ett yrkesprogram är eftertraktade på arbetsmarknaden.

– Behovet av yrkesutbildad arbetskraft är stort i Sverige, här fyller Praktiska Gymnasiet en viktig funktion i vårt samhälle. Utbildningarna öppnar många dörrar för våra elever, oavsett om de vill ha ett jobb direkt efter gymnasiet eller om de skulle välja att studera vidare, säger Fredrik Eriksson, skolchef för Framtidsgymnasiet och Praktiska Gymnasiet.

Namnbytet äger rum i augusti 2022. Skolorna utökar då sitt kontaktnät av företag som eleverna kan göra yrkespraktik på vilket kommer att öka valmöjligheten för skolornas elever.

Är du intresserad av att plugga på Praktiska Gymnasiet?

Gör en intresseanmälan så hör vi av oss vid öppet hus och andra event som händer på skolan. Eller anmäl dig till elev för en dag och testa på det yrke du är intresserad av under en skoldag. Läs mer om oss på praktiska.se.

Praktiska Gymnasiet Göteborg Gamlestaden

Vi kommer i samband med namnbytet även att flytta till helt nya lokaler på Rullaregatan 4B i Gamlestaden, SKF:s tidigare fabrikslokaler. Våra nya lokaler står klara hösten 2023, tills dess befinner vi oss på Andra Långgatan 15. Från hösten 2022 finns det alltså två Praktiska Gymnasiet i Göteborg, Praktiska Gamlestaden och Praktiska Majorna.

Intresseanmälan
Elev för en dag

Praktiska Gymnasiet Malmö Norra

Vi har en skön stämning på skolan med härlig gemenskap och en trygg studiemiljö där alla blir respekterade för den man är och vill vara. Det är viktigt att du trivs och kan slappna av och när du pluggar och vi tar din arbetsmiljö på största allvar. Namnbytet ger oss möjlighet att erbjuda ännu bättre yrkesutbildningar.

Intresseanmälan
Elev för en dag

Praktiska GymnasietNyköping

Hos oss får du lära dig saker genom att prova på och jobba praktiskt. Du kommer att jobba mycket ute i våra verkstäder, där våra lärare stöttar dig och ser till att du lär dig allt du behöver för att kunna börja jobba efter gymnasiet. Vi är stolta över att vara utnämnda till Förstklassig Skola av VVS-branschens yrkesnämnd. Det betyder att vi har det bästa när det gäller maskiner och verktyg i vår verkstad.

Intresseanmälan
Elev för en dag