Digitalt öppet hus

Vi såg framemot att träffa dig på Framtidsdagen. Eftersom det just nu inte går att komma till skolan och hälsa på oss vill vi gärna träffa dig digitalt istället. På den här sidan har vi samlat information som om vår skola och om gymnasievalet.

Har du en fråga?

Har du har frågor kring ditt gymnasieval eller hur det är att gå på skolan är du varmt välkommen att höra av dig på telefon: 0155-44 25 04 eller mejl: nykoping@framtidsgymnasiet.se

Jag ser framemot att träffa dig till hösten och välkomna dig till vår skola!

Ann-Sofi Forsberg, rektor.

Innehåll på sidan

10 anledningar att söka till Framtidsgymnasiet Nyköping!
Barn- och Fritidsprogrammet
Industritekniska programmet
VVS- och fastighetsprogrammet
Livesändning!
Se dig om i våra lokaler!
Elin läser Svetsteknik på Industritekniska programmet
Yrkesprogram och Introduktionsprogram
Viktiga datum
Snacka med SYV
Vill du börja hos oss?

10 anledningar att söka till Framtidsgymnasiet Nyköping!

Varför ska man söka till Framtidsgymnasiet? Vad innebär det att gå på skolan? Hur är lärarna? Häng med Gordon på en tur runt skolan och han berättar ALLT du behöver veta om Framtidsgymnasiet Nyköping!

Barn- och Fritidsprogrammet

Vill du arbeta med människor? På Barn- och Fritidsprogrammet förbereds du inför ett socialt och utvecklande arbete med barn och unga. Du får kunskaper inom hälsa och identitetsutveckling, utomhuspedagogik och skapande aktiviteter, samtidigt som du lär dig viktiga begrepp och lagar som gör att du med tiden utvecklar ett professionellt yrkesspråk.

Industritekniska programmet

Tycker du att det är kul att svetsa eller vill du kanske jobba som maskinoperatör? Då ska du satsa på det Industritekniska programmet. På Framtidsgymnasiet utgår vi från dina intressen och idéer för att du på ett intressant sätt ska lära dig hur man utvecklar och producerar en produkt.

VVS- och fastighetsprogrammet

På VVS- och fastighetsprogrammet kommer du få kunskaper om installation, service och underhåll av energitekniska anläggningar och system i fastigheter. Utbildningen leder till en yrkesexamen och du kan börja jobba direkt efter studenten.

Livesändning

Den 22 april sände vi live från skolan! Här får du träffa våra lärare och lära dig mer om både skolan och programmen.

Se dig om i våra lokaler!

Just nu kan du inte besöka oss, men du kan kolla in våra lokaler ändå, via vår 3D-tour. Klicka på länken nedan för att gå runt själv. Så snart vi kan ta emot elever igen är du självklart välkommen att besöka oss men tills dess, kolla in här.

Elin läser Svetsteknik på Industritekniska programmet

Yrkesprogram och Introduktionsprogram

På Framtidsgymnasiet har vi både yrkesprogram och introduktionsprogram. På ett yrkesprogram lär du dig ett yrke och kan börja jobba efter gymnasiet. Ett introduktionsprogram är till för dig som inte har alla betyg som behövs från grundskolan.

Yrkesprogram

Ett yrkesprogram betyder att du i första hand lär dig ett yrke som du kan börja jobba med direkt efter studenten. Du behöver alltså inte läsa vidare för att kunna få ett jobb.

Introduktionsprogram

Har du inte alla betyg som behövs kan du börja gymnasiet ändå, på ett så kallat introduktionsprogram. Det finns många olika varianter, men alla utgår från vad du redan kan, så att du inte behöver läsa om hela ämnen igen. Efter introduktionsprogrammet kan du läsa ett vanligt gymnasieprogram.

Viktiga datum

Här hittar du viktiga datum för gymnasievalet i Nyköping

Ansökningsperioden öppnar: 1 februari

Ansökningsperioden stänger: 15 februari

Preliminärt antagningsbesked: 15 april

Omvalsperioden börjar: 20 april

Omvalsperioden slutar: 8 maj

Slutgiltiga antagningsbeskedet: 30 juni

Sista svarsdag: 30 juli

Reservantagning: 3 augusti – 15 september

Snacka med SYV

Har du frågor om ditt gymnasieval? Snacka med SYV är en gratistjänst från AcadeMedia där du kan prata med en SYV via chatt, telefon eller videosamtal.

Vill du börja hos oss?

Den 20 april öppnar omvalet i Nyköping. Fram till den 8 maj kan du nu göra ändringar i ditt gymnaseival. I omvalet kan du lägga till val, ta bort val eller ändra i rangordningen av dina val. Du kan alltså göra en helt ny ansökan om du vill och ändå ha samma chanser som de som sökte till utbildningen redan i första ansökningsperioden.

Hur ändrar man sitt val?

Från och med den 20 april är antagningswebben öppen, och det är där du ändrar ditt val. Du som går i årskurs 9 i Nyköpings, Oxelösunds eller Trosa kommun ska ha fått inloggningsuppgifter till Gymnasiewebben hem i brevlådan, alternativt utdelade i skolan.