Med anledning av covid-19 finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Digitalt

Digitalt öppet hus

Välkommen till vårt digitala öppna hus! På den här sidan har vi samlat nyttig information om vår skola, så att du ska kunna lära känna oss, även om du inte har möjlighet att besöka oss. Se dig om i lokalerna med hjälp av vår 3D-tur, lär känna rektorn och personalen samt läs intervjuer med våra elever där de berättar om skolan och sina utbildningar.

Har du en fråga?

Har du har frågor kring ditt gymnasieval eller hur det är att gå på skolan är du varmt välkommen att höra av dig på telefon: 0155-44 25 04 eller mejl: nykoping@framtidsgymnasiet.se

Jag ser framemot att träffa dig till hösten och välkomna dig till vår skola!

Ann-Sofi Forsberg, rektor.

Innehåll på sidan

10 anledningar att söka till Framtidsgymnasiet Nyköping! | Våra program | Barn- och Fritidsprogrammet | Industritekniska programmet | VVS- och fastighetsprogrammet | Livesändning! | Se dig om i våra lokaler! | Elin läser Svetsteknik på Industritekniska programmet | Yrkesprogram och Introduktionsprogram | Viktiga datum | Vill du börja hos oss? | Intresseanmälan

10 anledningar att söka till Framtidsgymnasiet Nyköping!

Varför ska man söka till Framtidsgymnasiet? Vad innebär det att gå på skolan? Hur är lärarna? Häng med Gordon på en tur runt skolan och han berättar ALLT du behöver veta om Framtidsgymnasiet Nyköping!

Yrkesprogram

Barn- och fritidsprogrammet

Vill du ha ett socialt och utvecklande arbete med barn och unga? Med inriktningen Socialt och pedagogiskt arbete går du en spännande framtid till mötes och får lära dig samtalstekniker, kommunikation och socialt samspel.

Industritekniskaprogrammet

Programmet passar dig som vill lära dig att svetsa eller få kunskap om hur tekniska utrustningar fungerar och är uppbyggda. Hos oss kan du välja mellan inriktningarna Svetsteknik eller Driftsäkerhet och underhåll.

VVS- och fastighetsprogrammet

Här kan du bli proffs på allt inom vattenledning eller installation och drift av olika anläggningar. Vi har inriktningarna VVS och Kyl- och värmepumpsteknik för dig som vill bli montör.

Alla våra program

Barn- och Fritidsprogrammet

Vill du arbeta med människor? På Barn- och Fritidsprogrammet förbereds du inför ett socialt och utvecklande arbete med barn och unga. Du får kunskaper inom hälsa och identitetsutveckling, utomhuspedagogik och skapande aktiviteter, samtidigt som du lär dig viktiga begrepp och lagar som gör att du med tiden utvecklar ett professionellt yrkesspråk.

Industritekniska programmet

Tycker du att det är kul att svetsa eller vill du kanske jobba som maskinoperatör? Då ska du satsa på det Industritekniska programmet. På Framtidsgymnasiet utgår vi från dina intressen och idéer för att du på ett intressant sätt ska lära dig hur man utvecklar och producerar en produkt.

VVS- och fastighetsprogrammet

På VVS- och fastighetsprogrammet kommer du få kunskaper om installation, service och underhåll av energitekniska anläggningar och system i fastigheter. Utbildningen leder till en yrkesexamen och du kan börja jobba direkt efter studenten.

Livesändning

Den 22 april sände vi live från skolan! Här får du träffa våra lärare och lära dig mer om både skolan och programmen.

Se dig om i våra lokaler!

Besök Framtidsgymnasiet Nyköping via vår 3D tour och se hur vår skola och våra verkstäder ser ut! Kolla på videon eller klicka på knappen nedan för att gå runt själv. Varmt välkommen på en digital rundtur hos oss!

Elin läser Svetsteknik på Industritekniska programmet

Yrkesprogram och Introduktionsprogram

På Framtidsgymnasiet har vi både yrkesprogram och introduktionsprogram. På ett yrkesprogram lär du dig ett yrke och kan börja jobba efter gymnasiet. Ett introduktionsprogram är till för dig som inte har alla betyg som behövs från grundskolan.

Yrkesprogram

Ett yrkesprogram betyder att du i första hand lär dig ett yrke som du kan börja jobba med direkt efter studenten. Du behöver alltså inte läsa vidare för att kunna få ett jobb.

Introduktionsprogram

Har du inte alla betyg som behövs kan du börja gymnasiet ändå, på ett så kallat introduktionsprogram. Det finns många olika varianter, men alla utgår från vad du redan kan, så att du inte behöver läsa om hela ämnen igen. Efter introduktionsprogrammet kan du läsa ett vanligt gymnasieprogram.

Viktiga datum

Här hittar du viktiga datum för gymnasievalet i Nyköping.

Ansökningsperioden öppnar: 1 februari

Ansökningsperioden stänger: 15 februari

Preliminärantagning: 15 april

Omvalsperiod: 19 april – 9 maj

Slutantagning: 28 juni

Sista dag att svara på ditt antagningsbesked: 30 juli

Reservantagningen börjar: 4 augusti

Reservantagningen avslutas: 10 september

Vill du börja hos oss?

Gymnasievalet startar 1 februari 2021

För att söka till oss på Framtidsgymnasiet Nyköping behöver du logga in på Gymnasiewebben. Alla som går i årskurs 9 i Nyköpings, Oxelösunds eller Trosa kommun får inloggningsuppgifter skickade till sig i slutet av januari, de kan också bli utdelade i skolan. Om du inte går i skolan kan du beställa inloggningsuppgifter från det antagningskansli som har hand om ansökningarna för din hemkommun.

Har du frågor om ditt gymnasieval?

Är du osäker på vad du ska välja? Snacka med SYV är en gratistjänst från AcadeMedia där du kan prata med en SYV via chatt, telefon eller videosamtal. Dom hjälper dig hitta rätt utbildning för dig.

Gör en intresseanmälan