”Praktiken ger bra möjlighet att testa på arbetslivet”

Ahmad går andra året på Industritekniska programmet med inriktning på Svetsteknik. Här på Framtidsgymnasiet lär sig Ahmad allt inom svets, från att bocka, slipa och skära materialet. I framtiden drömmer han om att arbeta som oljeingenjör.

Varför valde du Svetsteknik och vad får du lära dig på programmet?

Jag tycker att det är roligt med med bygg och läsritningar, jag gillar att jobba med händerna och på detta programmet använder man hjärnan och rörelse. Det gillar jag och det passar mig. Jag är väldigt nöjd med mitt val. På svetsteknik får jag lära mig hur man svetsar, bockar slipar och skära materialet. Det roligaste hittills har varit att få lära sig svetsa.

Hur är det att plugga på Framtidsgymnasiet Nyköping?

Jag tycker om skolan, man lär sig mycket här och just min utbildning är vägen till en bra, säker framtid. Lärarna är jätteduktiga, lokalerna och klassen är bra, det finns den arbetsro man behöver.

Hur är det att göra praktik (APL)?

Det är roligt att vara på praktik, och det är väldigt bra eftersom det kan leda till sommarjobb och annat. Sen ser man hur arbetslivet fungerar och vad man kommer arbeta med i framtiden.

Vad vill du göra efter studenten?

Jag ser fram emot att ta examen och skaffa jobb, senare tänker jag börja plugga eftersom jag vill arbeta som oljeingenjör.

Vad tycker du man ska tänka på när man väljer gymnasium?

Det man ska tänka på är att man ska välja det du vet att du kommer gilla att arbeta med och det roligt, men det viktigaste är att du ska ha koll på dina betyg för de leder dig framåt.

Varför tycker du att man ska söka till Framtidsgymnasiet Nyköping?

Jag tycker man ska välja Framtidsgymnasiet eftersom det är en bra skola där du kan skaffa vänner och kan bli som en familj med lärarna.

Här kan du läsa mer om Industritekniska programmet och göra en intresseanmälan till Framtidsgymnasiet Nyköping.