”Praktiken är roligast på utbildningen”

Emil går årskurs två på VVS- och fastighetsprogrammet här på Framtidsgymnasiet Nyköping. På inriktningen kyl- och värmepumpsteknik får Emil bland annat lära sig bygga olika kyl- och värmemaskiner.

Hur är det att plugga kyl- och värmepumpsteknik?

På min utbildning får jag lära mig om allt inom kyla och värme, vi monterar luftare och bygger olika kyl- och värmemaskiner.  Jag har bland annat lärt mig kylkretsar och mycket annat som jag inte kunde innan. Jag valde programmet eftersom jag tyckte det lät intressant och jag är supernöjd. Man får mycket fria händer i arbetet och det passar mig.

Hur är det att plugga på Framtidsgymnasiet Nyköping?

Jag tycker skolan är toppen och lärarna är jättesnälla, lokalerna och klassen är toppen. Allt fungerar bra.

Hur är det att göra praktik (APL)?

Det är jättekul, det bästa är att man får lära sig hur det funkar i arbetslivet. Jag har gjort min praktik på företaget Edekyl och Värme här i Nyköping och det har varit roligast på utbildningen hittills.

Vad vill du göra efter studenten?

Jag ser fram emot att börja jobba som kyltekniker efter studenten.

Vad ska man tänka på när man väljer gymnasium?

Jag tycker man ska tänka på att välja något som verkar intressant. Jag tycker även man ska välja Framtidsgymnasiet eftersom utbildningarna är bra och lärarna är väldigt trevliga här.

Här kan du läsa mer om VVS- och fastighetsprogrammet och göra en intresseanmälan till Framtidsgymnasiet Nyköping.