“Mitt mål är att ha ett jobb direkt efter studenten.”

Ludvig har precit gått klart första året på VVS- och Fastighetsprogrammet. I höst ser han fram emot att få börja på den inriktning han nu valt, kyl- och värmepumpsteknik.

Varför valde du VVS och Fastighet?

Jag tyckte att det lät som ett roligt program och kände att jag vill jobba inom det i framtiden. När jag sökte hit tänkte jag att jag skulle välja VVS som inriktning nu i tvåan. Men efter att vi har gjort projekt under första året har jag tänkt om. Kyla är det som varit mest roligt och därför valde jag det. På programmet får jag chans att bli så duktig som möjligt inom yrket så att jag kan få ett jobb efter studenten.

Varför valde du Framtidsgymnasiet? Och hur är skolan nu när du går här?

Jag valde skolan för att att få variation mellan teori och praktik. Efter mitt första år tycker jag att det är en bra och lugn skola. Den är inte så stor vilket gör att man inte blir bortglömd av lärarna. Lärarna är bra och snälla, de tar tag i saker om det händer något och gör något åt det. Klassen är också bra, alla gillar alla!

Vad vill du göra efter studenten?

Jag vill börja jobba inom det jag pluggar nu. Mitt mål är att ha ett jobb direkt efter studenten. Nu i tvåan ska vi göra APL, en bra möjlighet till att få jobb. Jag vet redan ett bolag som jag gärna vill vara på.

Har du något tips till de som ska välja gymnasium i höst?

Välj något du är intresserad av! Tänk igenom vad du kan tänka dig att jobba med istället för att bara välja något dina kompisar tar.

Varför tycker du att man ska börja på Framtidsgymnasiet?

Vi har bra lärare och de flesta har jobbat inom branschen tidigare. Vi har en bra relation och man kan prata med dem som kompisar. Vi har också en bra gemenskap på skolan.