“Bästa klassen, 100%”

Temesgen börjar till hösten i tvåan på VVS- och fastighetsprogrammet. Han har valt inriktningen kyl- och värmepumpsteknik och ser fram emot att få göra APL och testa på att jobba på riktigt.

Varför valde du ditt program?

Jag tycker om att jobba med händerna och det kändes roligt att få jobba mycket praktiskt, både i skolan och på APL. Jag tänkte först välja VVS som inriktning nu i tvåan men har ändrat mig till kyl- och värmepumpsteknik. Det känns roligare och man kan kan få jobb snabbt.

Vad tycker om skolan?

Den är jättebra, få elever och bra lärare. Alla känner varandra och har en bra attityd. Lärarna är sociala och hjälper oss mycket. De är roliga och skojar med oss, det är en stor skillnad mot hur det var i grundskolan.

Hur är din klass?

Bästa klassen, 100%! Alla är sociala och kommer bra överens. När vi började i skolan gjorde vi aktiviteter tillsammans och lärde känna varandra direkt.

Vad vill du göra i framtiden?

Jag vill börja jobba direkt efter studenten, inom kyla. Mitt drömjobb är kyltekniker.

Varför tycker du att man ska söka till Framtidsgymnasiet?

Om du tycker om att jobba praktiskt är detta en jättebra skola. Det är en liten skola och du får göra mycket praktik. Det finns bra program att välja om du vill börja tjäna pengar snabbt.