Praktiska Gymnasiet Nyköping: Nytt namn för yrkesgymnasium

Till hösten byter Framtidsgymnasiet Nyköping namn till Praktiska Gymnasiet. I samband med namnbytet blir skolan en del av Sveriges största grupp av yrkesgymnasium.

– Jag ser verkligen fram emot att vår skola äntligen blir en del av Praktiska Gymnasiet som vi arbetat nära i flera år. Vårt målsättning är densamma som alla skolor inom Praktiska – vi vill erbjuda Sveriges bästa yrkesutbildningar på gymnasienivå, säger skolans rektor Ann-Sofi Forsberg.

Med namnbytet följer även ytterligare upprustning av skolans lokaler med nya möbler och investeringar i skolans verkstäder. Idag erbjuder skolan programmen barn- och fritid, industriteknik, VVS och fastighet samt introduktionsprogrammet. Skolans elever är eftertraktade på arbetsmarknaden.

– Behovet av yrkesutbildad arbetskraft är stort i Sverige, här fyller Praktiska Gymnasiet en viktig funktion i vårt samhälle. Utbildningarna öppnar många dörrar för våra elever, oavsett om de vill ha ett jobb direkt efter gymnasiet eller om de skulle välja att studera vidare, säger Fredrik Eriksson, skolchef för Framtidsgymnasiet och Praktiska Gymnasiet.

Namnbytet äger rum i augusti 2022. Skolan i Nyköping utökar då sitt kontaktnät av företag som eleverna kan göra yrkespraktik på, vilket kommer att öka valmöjligheten för skolans elever.

Till nästa läsår kommer Praktiska Gymnasiet att bestå av cirka 40 gymnasieskolor över hela Sverige.

För mer information, kontakta rektor Ann-Sofi Forsberg.

Ann-Sofi Forsberg, rektor Framtidsgymnasiet NyköpingAnn-Sofi Forsberg är rektor för Framtidsgymnasiet Nyköping som till nästa läsår byter namn till Praktiska Gymnasiet Nyköping.

Är du intresserad av Praktiska Gymnasiet Nyköping?

Gör en intresseanmälan så hör vi av oss vid öppet hus och andra event som händer på skolan. Eller anmäl dig till elev för en dag och testa på det yrke du är intresserad av under en skoldag.