Välkommen till oss!

Ska du börja hos oss i höst? Vad roligt! Här hittar du information om vad som händer när skolan börjar i augusti och vem du ska kontakta om du har frågor. Har du inte sökt till oss ännu men är intresserad av att göra det? Välkommen! Här nedan finns information om hur du gör för att söka till oss i sommar eller byta till Framtidsgymnasiet.

Framtidsgymnasiet i Nyköping är en ganska liten skola där alla känner varandra, och elever och lärare fikar tillsammans på rasterna. Vi vill att du ska trivas och kunna vara dig själv, det är då man lär sig bäst. Därför anpassar vi ditt schema efter just dina förutsättningar.

Framtiden väntar på dig!

Vi har lediga platser!

Har du inte sökt till Framtidsgymnasiet än eller vill du byta till oss i sommar? Ingen fara, vi berättar hur du gör och vart du vänder dig.

Jag har glömt att söka till gymnasiet

Om du inte har sökt till oss innan omvalsperioden slutade (8 maj) ska du kontakta SYV på din grundskola. Du kan också kontakta Antagningskansliet i Nyköping på telefonnummer: 0155-24 81 80 eller skicka mejl till: antagningskanliet@nykoping.se. Tänk på att de har semesterstängt v.30 och v.31.

Jag vill byta gymnasium

Har du blivit antagen på en annan skola men vill byta? För att ändra ditt gymnasieval efter omvalsperioden behöver du kontakta SYV på din grundskola eller Antagningskansliet i Nyköping. Antagningskansliet når du på: 0155-24 81 80 eller antagningskanliet@nykoping.se. Du kan också läsa artikeln på BytaGymnasium.se för mer information.

Mina kompisar börjar skolan men jag har fortfarande inte sökt

Den 15 september tar vi på skolan över antagningen, du hittar våra kontaktuppgifter här. Innan den 15 september är det SYV på din skola och Antagningskansliet som har hand om antagningen. Antagningskansliet i Nyköping når du på: 0155-24 81 80 eller antagningskanliet@nykoping.se.

Fyll i en intresseanmälan här så kontaktar vi dig så snart vi kan

Rundtur på skolan

Är du nyfiken på hur det ser ut på Framtidsgymnasiet Nyköping? Titta på filmen för att besöka oss hemifrån och ta en 3D-tur runt om på skolan.

Kontakt i sommar

Om du har frågor om skolan, programmen eller något annat som du vill veta om Framtidsgymnasiet är det bara att höra av sig till vår rektor Ann-Sofi Forsberg.

Jag finns här för dig hela sommaren!

Ann-Sofi Forsberg
ann-sofi.forsberg@framtidsgymnasiet.se

Skolstart hösten 2020

Terminsstart 18 augusti

Den 18 augusti kl. 09:00 har vi upprop för åk 1. Du får sen träffa din klass, dina mentorer och lärare. Vi kommer också starta upp Framtidskampen som en aktivitet för att ni ska lära känna varandra bättre och samtidigt börja prata kring hur vi vill att det ska fungera på skolan och hur vi är mot varandra. Ni kommer få börja med era yrkeskurser direkt och få en inblick i vad studier på programmet innebär.

Här hittar du alla våra läsårstider

Vi har det bästa när det gäller maskiner och verktyg i vår verkstad.

- Ann-Sofi Forsberg, rektor

Öppet hus livesändning

Nu kan du träffa oss digitalt! I april sände vi live från skolan för att berätta mer om vilka vi är, presentera våra program och ge dig en rundtur på skolan.

Vill du börja hos oss redan i augusti 2020?

Fyll i formuläret så hör vi av oss så snart vi kan till dig.
Är du intresserad av att börja hos oss 2021 eller 2022? Gör en intresseanmälan så skickar vi dig information om öppna hus och annat som händer på skolan.

Digitalt öppet hus

Här har vi samlat all information du kan tänkas behöva för att få en så bra bild av skolan som möjligt. Vill du lära dig mer om programmen och se våra lärare och elever?

Klicka på knappen nedanför och träffa oss digitalt!