Energiteknik

Energiteknik (Energitekniker och Driftoperatör)

Här får du lära dig om framtidens miljösmarta lösningar och hur man utföra drift, underhåll och service av energitekniska anläggningar. Efter gymnasiet kan du till exempel jobba som driftoperatör eller energitekniker.

Under utbildningen kommer du att jobba mycket praktiskt i våra verkstäder. Du får lära dig om produktion, installation och distribution av el-, energi- och vattensystem, som är viktiga för samhället. Det är viktigt att du vet hur man jobbar säkert med el och energi, därför får du bra kunskaper om olika säkerhetsregler.

 

Elever och lärare

Vill du läsa Energiteknik på Framtidsgymnasiet?

Vi erbjuder Energiteknik på vårt gymnasium i Göteborg. Gör en intresseanmälan nedan så skickar vi påminnelser inför öppna hus och andra aktiviteter som händer på skolan.

Intresseanmälan Göteborg

 

El- och energiteknik

Vill du bli elektriker eller varför inte elingenjör? Då är el- och energiprogrammet något för dig. 

Under din utbildning kommer du att jobba mycket praktiskt ute i våra verkstäder. Du lär dig om produktion, installation och distribution av el-, energi- och vattensystem, som är viktiga för samhället. Det är viktigt att du vet hur man jobbar säkert med el och energi. Därför får du bra kunskaper om olika säkerhetsregler.

Under minst 15 veckor kommer du att vara ute på ett företag och lära dig, så kallad APL. Det är ute i verkligheten som man lär sig mest och du får dessutom erfarenhet av en riktig arbetsplats. Många av våra elever får jobb på sina APL-platser.

Framtida yrken

Driftoperatör
Energitekniker

Sökkod

EEENE