Med anledning av covid-19 finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Husbyggnad

Här lär du dig om nybyggnation, renovering och ombyggnation av bostäder och lokaler, samt av broar och andra anläggningskonstruktioner. Efter gymnasiet kan du jobba som golvläggare, murare eller träarbetare.
Elev på bygg- och anläggningsprogrammet

Poängplan i PDF-format

Bygg- och anläggningsprogrammet

Tycker du att det verkar kul att bygga hus, renovera eller inreda? På bygg- och anläggningsprogrammet får du arbeta praktiskt i våra verkstäder tillsammans med våra förstklassiga lärare. Efter gymnasiet kan du börja jobba direkt.

 

Vi har nära kontakt med byggbranschen och vet vad företagen vill att du ska kunna. Men du utbildar dig inte bara till ett yrke, du kommer också få lära dig allt om hur man startar och driver ett eget företag. Du kommer också att få ansvar över större projekt som exempelvis mindre husbyggen.

 

Under minst 15 veckor kommer du att vara ute på ett företag och lära dig, så kallad APL. Det är ute i verkligheten som man lär sig mest och du får dessutom erfarenhet av en riktig arbetsplats. Passa på att skapa kontakter på företaget, många av våra elever får jobb på sina APL-platser.

Framtida yrken

Golvläggare
Murare
Plattsättare
Betongarbetare
Träarbetare