Med anledning av covid-19 finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Måleri

Med inriktningen Måleri får du lära dig olika tekniker för att arbeta med penslar och verktyg, som exempelvis en färgspruta. Som målare jobbar man med målning, dekorationsmålning och tapetsering, och det kan var allt från nyproduktion till renovering. Din huvuduppgift är att skapa trevligare miljöer för hus, lägenheter, olika kontor eller andra byggnader. Under utbildningen kommer du lära dig allt du behöver för att kunna måla på både nya och gamla ytor.
 

Pensel mot ljusrosa vägg

Bygg- och anläggningsprogrammet

Tycker du att det verkar kul att bygga hus, renovera eller inreda? På bygg- och anläggningsprogrammet får du arbeta praktiskt i våra verkstäder tillsammans med våra förstklassiga lärare. Efter gymnasiet kan du börja jobba direkt.

 

Vi har nära kontakt med byggbranschen och vet vad företagen vill att du ska kunna. Men du utbildar dig inte bara till ett yrke, du kommer också få lära dig allt om hur man startar och driver ett eget företag. Du kommer också att få ansvar över större projekt som exempelvis mindre husbyggen.

 

Under minst 15 veckor kommer du att vara ute på ett företag och lära dig, så kallad APL. Det är ute i verkligheten som man lär sig mest och du får dessutom erfarenhet av en riktig arbetsplats. Passa på att skapa kontakter på företaget, många av våra elever får jobb på sina APL-platser.