Med anledning av covid-19 finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Personbil

Älskar du att meka med motorer? Här får du kunskaper inom diagnostik, reparation och service av lätta fordon. Du kommer att få kunskaper inom bland annat service och underhåll, bromssystem, styrsystem och hjulupphängning. Efter gymnasiet är du färdig personbilsmekaniker och kan jobba på verkstad och reparera bilar, du kan också jobba som reservdelsspecialist för olika företag.

 

Elev som mekar med bil

Poängplan i PDF-format

Fordon- och transportprogrammet

Vill du bli lastbilschaufför, personbilsmekaniker, eller jobba på lager och godsterminaler? På fordon- och transportprogrammet får du en yrkesexamen och kan börja jobba direkt.

Här på Framtidsgymnasiet kommer du att arbeta på riktigt. Under din utbildning hos oss kommer du jobba mycket i våra stora verkstäder. Vi varvar teoretisk undervisning med praktisk och ingen skoldag är den andra lik.

De kunskaper du får i skolan, prövar du sedan på din praktikplats, så kallad APL, arbetsplatsförlagt lärande. Det är ute i verkligheten som man lär sig mest och du får dessutom erfarenhet av en riktig arbetsplats. Många av våra elever får jobb på sina APL-platser.

Framtida yrken

Personbilsmekaniker
Reservdelsspecialist
Fordonsmontör