Preparandutbildning

Vill du läsa ett högskoleförberedande program eller ett yrkesprogram, men har inte alla betyg som behövs? Då kan preparandutbildning passa dig. Du kommer framförallt att läsa de grundskoleämnen du inte har godkänt i, för att bli behörig till ett program på gymnasiet. Utbildningen pågår under högst ett år, sedan kan du börja på ett program på gymnasiet. 

Vi anpassar utbildningen efter dina behov och tar tillsammans med dig fram en plan. Målet är att du ska få en så kort väg som möjligt till studenten. Våra lärare finns alltid där och stöttar dig med det du behöver hjälp med. Kanske behöver du få ordning på din studieteknik eller komma på ett sätt som gör att skolan blir rolig igen. Vad det än må vara så hjälper vi dig, utifrån dina förutsättningar.

Ansökningskod (IMPRE)

Introduktionsprogram

Saknar du några betyg från grundskolan? Inga problem, du kan gå hos oss ändå.

Om du inte har alla betyg från grundskolan gör det inget. Du kan läsa in de kurser du behöver hos oss. Vi kollar vad du kan inom de ämnen du saknar betyg i och hjälper dig att fylla i det som saknas, så du behöver inte läsa om hela ämnet igen.

Eftersom varje elev är unik gör vi en plan som passar just dig. Du börjar din yrkesutbildning direkt och blandar kurser från grundskolan med kurser från gymnasiet. Många går klart gymnasiet på tre år även om man inte har alla betygen från början, men ibland kan det behövas en termin eller två extra. Det är inga problem, vi hjälper dig hitta det sätt som fungerar bäst för dig.