Språkintroduktion

Språkintroduktion (IMS)

Är du nyanländ i Sverige och ska börja gymnasiet? Om du behöver hjälp att lära dig svenska kan språkintroduktion vara något för dig. Målet är att du ska kunna läsa vidare på ett program på gymnasiet.

Förutom svenska får du också läsa andra kurser som behövs för att kunna gå vidare till gymnasiet. Vi tittar på vad du kan och vad du behöver extra hjälp med. Våra lärare finns alltid där och stöttar dig.

Ansökningskod: IMS

 

Vill du läsa Språkintroduktion på Framtidsgymnasiet?

Vi erbjuder Språkintroduktion på våra gymnasium i Göteborg och Malmö. Gör en intresseanmälan till den skola du vill veta mer om så skickar vi påminnelser inför öppna hus och andra aktiviteter som händer på skolan.

Intresseanmälan Göteborg

Intresseanmälan Malmö

Filmen finns på följande språk:
Introduktionsprogrammen på Arabiska
Introduktionsprogrammen på Persiska
Introduktionsprogrammen på Somaliska

Introduktionsprogram

Saknar du några betyg från grundskolan? Inga problem, du kan gå hos oss ändå.

Om du inte har alla betyg från grundskolan gör det inget. Du kan läsa in de kurser du behöver hos oss. Vi kollar vad du kan inom de ämnen du saknar betyg i och hjälper dig att fylla i det som saknas, så du behöver inte läsa om hela ämnet igen.

Eftersom varje elev är unik gör vi en plan som passar just dig. Du börjar din yrkesutbildning direkt och blandar kurser från grundskolan med kurser från gymnasiet. Många går klart gymnasiet på tre år även om man inte har alla betygen från början, men ibland kan det behövas en termin eller två extra. Det är inga problem, vi hjälper dig hitta det sätt som fungerar bäst för dig.